~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Friday, July 22, 2011

LUKA,MEMBENGKAK....!!!!!

19 Julai 2011 (Selasa)
Luka dikaki aku semakin gatal dan kali ini membengkak.
My Beloved wife ajak aku pergi ke Klinik.
Mula mula aku ke
Klinik Keluarga di Sg Buloh...
jam 7.50ptg aku daftar di klinik itu...
Tiada pesakit lain ketika itu..
Hampir jam 8.30mlm, aku masih menanti untuk dipanggil bertemu dengan doctor.
Sehingga 8.45mlm, aku dah panazzz hati sebab tidak dipanggil lagi..
Nak kata Sibuk,
hanya aku seorang aje pesakit.
Aku pun naik angin..
Aku ke tempat Pendaftaran,
bertanya kenapa lama sangat..
Selamba aje pembantu klinik tu,
sambil makanan penuh dimulut (TAK BERETIKA LANGSUNG)
berkata:
"SEKARANG ni Time Rehat"
Peeehhh...Terbakar hati aku..
Aku pun berkata
"Kenapa masa saya daftar tadi tak imform sekarang waktu rehat..???"
Kalau ada pesakit yang TENAT,
macam inilah layanan Klinik ini, sure dah MAMPOS pesakit tu..."
Aku pun minta balik kad Madic aku pergi ke Klinik lain.

Aku ke klinik DR Shamsudin,
Bdr Baru Sg Buloh..
Tak sampai 10 minit selepas pendaftaran
aku dah dipanggil untuk bertemu doktor.

inilah luka kaki aku..
perit, pedih semua ada..membengkak juga.
tak boleh nak jalan, mahupun memijak..
Bermula hanya dengan gigitan nyamuk,
aku garu sehingga melecet.
lepas tu aku tak jaga makan..
makan benda benda yang gatal terutama seafood
luka itu juga aku tak tutup
dan sekarang
luka aku tu dah merebak dan
doktor mengatakan luka aku telah di jangkiti kuman.

tengok berbezaan kaki kiri dan kanan aku.
My wife adalah staff nurse
so sebelum balik kerumah kami ke hospital untuk mengambil
kelengkapan Dressing luka.
Waktu ini masih terasa pedih dan sakit lagi.
Dua orang pemerhati.
anak anak aku.
Aida syadiena Illiesya
Aidid Airiel Shahreza.
My Beloved wife sedang menyediakan kelengkapan
Dressing untuk memcuci luka aku.
Luka sedang dicuci oleh my wife.
Biasalah dah kerja sebagai staff Nurse
so aku tak cuak sangat..
lagipun
pengalaman lebih 10 tahun sebagai SN.
Luka aku sedang dicuci..
Pedih siot...tapi aku tahan aje.
Selepas luka dicuci sebersihnya
ianya harus di tutup supaya tiada lagi jangkitan kuman.
TQ sayang...

 ubat ubat yang dibekalkan
oleh Klinik Dr Shamsudin
 ANTIBIOTIK (Cloxa)
2 biji 4 kali sehari.
 Ponsten (TAHAN SAKIT)
1 biji 3 kali sehari
 Danzen (kaki Bengkak)
1 biji 2 kali sehari.
 Diriten (Tahan Gatal)
1 biji 2 kali sehari.
Ubat sapu.

Doctor Shamsudin membekalkan ubat untuk 2 hari
dan berkata seandainya Luka & bengkak kaki aku ni tak berkurangan
maka saya disarankan untuk admit wad..

Huuuaaaaa..........!!!!!!!
x mahu....!!!

5 comments:

Nazri Razra said...

Adan... alahai kaki ko tu. Kena bawak banyak berehat tau. Ko kena jaga makan sket. Rehat bro. Toksah sibuk pikir sal kerja. Aku doa yg terbaik utk ko.

fadlisabri said...

semoga cpt pulih!

http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

ADAN + LINA said...

Nazri: TQVM...atas nasihat...

ADAN + LINA said...

Fadli: TQ..saya dah jadi folloer diblog awak

..::SangRatoo::.. said...

bang..semoga ko cepat sembuhh ye..sila jaga makan tau :)