~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Monday, July 11, 2011

E'SYA SEBELUM KE SEKOLAH......

Jumaat lepas 08 Julai 2011,
Seperti biasa Rutin pagi aku & my wife menyiapkan  Princess E'sya untuk kesekolah.
Jam 7.20 pagi.
Pasti
 Princess E'sya sudah berada dibawah
 menantikan kedatangan Uncle Rahim untuk menghantarnya ke Sekolah Q-dess.
Pagi itu,
kami turun kebawah agak awal.

Sempat lagi berposing sebelum ke sekolah.

.Sementara menanti Uncle Rahim Tiba.
Sempat juga E'sya bertemu rakan sebayanya.
Sofea atau nama manjanya "TOTA"
Dulu E'sya tinggal di "TASKA" yang sama di
Quasters Hospital tempat kami tingal.
Tapi selepas aku mengambil "Pembantu Rumah"
so
Tak jumpalah lagi E'sya dengan Tota ni.
Cuma sesekali bertemu mereka sempat bertegur sapa.
Sekolah pun tak sama.
Tota bersekolah di Tadika Perpaduan
di Pusat kawalan kusta Negara.
Esya pula di Bukit Rahman Putra, Sg Buloh.
Sedang asyik mereka bersembang.
Uncle Rahim pun sampai.
E'sya pun masuk kedalam Van.
Cuma 2 orang aje dalam Van ini.
Huzair anak jiran aku juga.
sama sama sekolah dengan E'sya.
Melambai tangan kepada Mummy & Daddy.
Apabila Huzair dah naik Van.
Uncle Rahim pun mula memecutkan Van nya.

Teringat aku zaman aku sekolah dulu.
Tak pernah merasai naik Bas @ Van sekolah cam gini.
Dari sekolah tadika hinggalah darjah 6.
Setiap hari Ayahanda kesayangan aku akan menghantar aku sekolah.
Tapi bila tengok anak aku,
terpaksa pergi sekolah naik Van sebegini
terpaksa berdikari sendiri dalam usia 5 tahun
Terasa kesian pula.
tetapi
apa nak buat sayang,
Daddy & Mummy berkerja
terpaksa kakak naik Van sekolah
dan
percayalah
jauh disudut hati Daddy sebenarnya Daddy
teringin menghantar & menjemput Kakak dari sekolah
sepertimana
sewaktu Daddy time sekolah dulu...

4 comments:

sha a.s said...

ahh bang...aku x pecaye ayat last ko tu.........wakaka :)

ADAN + LINA said...

Nape tak percaya...???
saya ni seorang Ayah yang Mithali...

NM02 said...

kau tu yg sebenarnya teringin nak naik van sekolah tu kannnnnnnn

ADAN + LINA said...

NM02: Bukan teringin nak naik van tu tapi teringin nak bawa Van tu....