~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Thursday, June 30, 2011

SI ABANG (AIRIEL) KENA...............!!!!!

Malam semalam, Sewaktu my Wife & bibik sedang sibuk memasak didapur, aku pula tengah baring sambil memerhati Eryna yang tengah ligat berjalan walaupun baru dapat "LESEN L" . Si abang Airiel & Kakak Esya main berlari lari dalam rumah...


Biarpun aku dah berkali kali melarang Kakak & abang berlari takut terlanggar si Debot Eryna yang ligat berlegar legar berjalan...Macam orang baru dapat stering kereta..!!!


Tiba tiba si Abang Airiel TERLANGGAR Eryna...Terlentang Sidebot tu terjatuh dengan kepala terhantuk dilantai..Apalagi MELALAK si Eryna kerana sakit...Berlari bibik mendapatkan eryna..
Aku pun bingkas bangun dan Mencapai Pengaru Belakang (dari Buluh), Peeekkk.......!!! singgah dikaki (betis) Si abang... Abang Airiel pun Meraung Sakit... Kakak E'sya juga kena..sbb kalau nak bantai kena bantai dua dua sekali...!!!


Bila siabang dah kena, dia lari sambil menanggis ke My wife...Tunjukan betis dia yang aku bantai..
Abang Airiel ni berkulit Putih so tempat yang aku bantai tu berkesan MERAH..!!! So my wife pun ambil minyak gamat sapu diBetis Abang Airiel yang masih tak henti menanggis...!!! dan suruh abang Airiel baring sambil meminum susu...


Aku pun datang tengok betis dia yang aku bantai tu, Memang berkesan dan Merah..Tapi aku rasa aku tak bantai dengan kuat pun..iyalah mungkin sebab kulit dia putih so kesan tu nampak ketara.

Dalam hati aku pun tercetus rasa kesal & bersalah sebab bantai dia. Tapi aku bantai bukan sebab aku benci cuma nak mengajar dia supaya dengar cakap..Abang Airiel & Kakak E'sya sekarang ni memang dah macam melampau sikit ragamnya kerana jarang kena marah sebab aku & my Wife selalu cakap elok elok aje sebab tu melampau sesekali terpaksa juga "BANTAI" sebagai pengajaran untuk diaorang...!!!!

"KEJAM"kah aku...?????

Monday, June 27, 2011

JANDA BAIK MEMANG TERBAIK...!!!!!

Pehh....!!!!
Lama tak keudara kat sini...!!!
Maklumlah... Aku kerja luar (Out station). Bekerja sambil bercuti / berehat...!!! Di Janda Baik, Pahang...
Mula mula Aku Duty di Cherengin Convition & Spa resort, Janda Baik Pahang untuk TEAMBUILDING group 6 Opis aku..Selepas itu aku ke SERI DINAR traning Centre Duty untuk Kursus Pembantu Am Pejabat aku, Di Janda Baik juga. Kiranya Checkout dari Cherengin Check in pula di Seri Dinar...!!!!
Dari 22 June (Rabu) hingga 24 June (Jumaat) aku di Cherengin.. Petang 24 June (Jumaat) hingga 26 june (Ahad) aku stay pula di Seri Dinar...!!!! REZEKI...!!!!
Selama berada di Janda Baik memang sangat Tenang, Damai dan Nyaman.. Jauh dari Hiruk pikuk kebisingan deruman kenderaan, Persekitaran menghijau... Malam pula Dingin dan kedengaran unggas malam.Pagi dengan kesejukan embun dan kabus...Layanzzzz....!!!! Terasa Segar....
Memang BEST...Memang BEST Sesangat......!!!!! Tapi aku rasa kalau Famili aku bersama pasti Lagi Best tapi apakan daya aku pergi atas urusan kerja...!!!!
Insyaallah... Aku akan bawa Isteri & anak anak aku pula merasai kehidupan didalam sebuah perkampung yang best..!! Aku cadangkan pada mereka yang tak merasai patut mencubanya..!!!

Semalam...
Jam 2.00ptg selepas Check out.. Aku rasa macam sedih sebab terpaksa meninggalkan Janda Baik untuk berangkat pulang ke KL.. Selama 5 hari di Janda Baik, aku rasa bagai telah bersatu dengan alam yang penuh kehijauan disana. PASTI aku akan MERINDUI Kedamaian, Kesegaran udara, Kesejukan, Deruman air sungai yang mengalir dan bunyi Unggas diwaktu malam....!!!

Janda Baik...
Aku pasti akan datang lagi... Kali ini aku akan bawa famili aku...!!!!

Tuesday, June 21, 2011

BERBEZA TAK....????

Hello......
haaa....nak cerita tentang AIDID AIRIL SHAHREZA BIN SHAHADAN ni.
Tengok pic diatas..Ada perbezaan tak..???
Tengok PIPI & DAGU dia...Pipi Dah TEMBAM....!!!! Dagu dah tak ada bentuk....!!!!
Gambar yang sebelah kiri tu diambil tahun lepas, Sebelah kanan baru aje ambik 2 hari lepas...

Sejak kebelakangan ni Aidid memang banyak makan. Sentiasa berSelera aje.. Minum susu juga banyak.
Kalau dulu susu dia boleh tahan 1 minggu sekotak tapi sekarang ni 4 hari aje dah habis...
Berat badan dia juga terasa...Kalau dulu boleh juga dukung dia lama lama tapi sekarang ni sekejap aje dah lengguh...!!!

Nak kata aku beri makan VITAMIN tak juga...Tapi tak tahulah kenapa dia berselera aje sekarang ni.
Biarpun dia banyak makan & Minum susu tapi dia Agresif...Tak duduk diam..Dah macam kena HYPER AKTIF pula..TIDO aje senyap..Celik aje biji mata sure ada aje benda yang dia buat..Naik Pening kepala Bibik melayan kerenah dia...!!!!!


Monday, June 20, 2011

UCAPAN KHAS BUAT DADDY FROM MY KID'S.....

Sempena hari bapa ni...
tengoklah apa yang My princess Esya buat...!!!!!
SELAMAT MENONTON....
video

Thursday, June 16, 2011

PRINCESS ESYA SEBELUM TIDUR.....!!!!

Haaa.....!!!!
Nak cerita sedikit tentang "TABIAT" E'sya sebelum tidur.
Yang bawah ni adalah
 "BANTAL BUSUK" dia.
Dah 5 tahun bantal ni menemani E'sya sebelum tidur.
Tak tahulah sampai bila dia akan mengusung
Bantal busuk ni sebelum tidur.
Kalau kemana - mana My beloved Wife akan memastikan bantal ini dibawa.
Kalau tidak akan timbul MASALAH.
Sebelum tidur dia akan menggentel bucu bantal tu.
Seperti di bawah..!!!

Dari menggentel bucu bantal...
perlahan lahan akan dibawa ke Hidung...
Bucu bantal tu dok kat lubang hidung...!!!
Alahaiiiiii............!!!
Hidung tu bukannya nak mancung sangat pun...
Dari hidung akan naik sedikit...
Kali ni dekat mata pula...
Bucu bantal tu akan di gosok perlahan lahan
atas kelopak mata..
seolah olah macam tengah
mengoles
Eye-shadow...!!!
Kelazzz ko...
macam nak bermake-up pula...
Nak buat show ke..???

Lepas tu dia akan lena...
apalah sedap sangat buat macam tu agaknya...
Bantal ini dah berapa kali tukar kekabu / basuh.
Esya tak kisah kalau basuh sebab yang penting baginya adalah
"BUCU BANTAL" tu...
haaa...dah lena...!!!!
Tahun ni aje Hisap botol
tahun depan nak ajar supaya tak payah botol lagi...!!!


Korang ada ke bantal busuk..???

Wednesday, June 15, 2011

LUNCH CAPATI..................

14 JUNE 2011 SELASA.
Hari ini aku LUNCH di sebuah restoran
 di Jalan Pahang Kuala Lumpur.
Restoran Mamak yang menjual makanan
Indian food.
Apalagi makan CAPATI.
Biarpun aku taklah berapa minat makan CAPATI
dan tak pernah Luncah makan Capati..
tapi
Director En Bakar Kayakutty
yang beria ia nak makan kat sini.
so
aku pun ikut ajelah...!!!!
Capati makan ngan kari Ayam + Sambal Ayam.
Yang ini aku lupa...
Apa nama makanan ni..
Diperbuat dengan kacang Dhal, daun kari dan daun khucai.
tapi bukan
Waddey...!!!!!

Tuesday, June 14, 2011

HAPPY FATHER DAY............................

Hari Jumaat lepas aku balik lewat dari kerja.
Maklumlah kena pergi Melaka.
Sampai rumah jam 1.30pagi.
Semua dah Tidur...
Bila aku pasang lampu,
terpandang aku,
Sehelai kertas A4.
Tertera
"HAPI FATHER DAY"
DIATAS MEJA.


Aku pun capai kertas tu.
Waahhh....
colouring.....!!!
Bila aku buka.
Tertera kata kata seperti dibawah:
Terharu rasa hati...
Bila membaca apa yang tertera di kad itu.




Aku betul betul menghargainya.


Biarpun hanya sehelai kertas A4


yang di buat seperti Satu kad


tapi


daya kretiviti Esya


menghasilkannya membuat aku Bangga.




Biarpun tak secantik mana,


tapi bagi aku ianya sudah cukup cantik & menarik.


sebab Esya baru sahaja berusia 5 tahun
tapi


kesungguhnya menghasilkan kad dengan idea dan krativiti sendiri.


membuat aku bangga...




Sempat juga dia memberi pose dengan hasil kerjanya tu.


TERIMA KASIH KAKAK


Daddy sungguh terharu & bangga.


                                      Yang ini pula adalah hasil kerja Esya sempena


Hari ibu yang lepas..


Thursday, June 9, 2011

CCM 04 (CAMERON HIGHLAND)

Setelah menghabiskan masa agak lama di taman agro..
kami pun meneruskan perjalan balik ke KL semula
Tapi
Sebelum balik singgah dulu di 
LADANG TEH...
Beli sedikit Teh sebagai bekalan...
harganya juga murah.
Setelah menghabiskan masa di ladang teh ni
apa lagi dah petang baliklah ke KL.
.
.
.
.

Sampai rumah...
inilah bunga ROSE yang aku belikan untuk
MY BELOVED WIFE..
Dah macam cerita Drama:
NORA ELINA pula...
tapi yang ini bukan NORA ELINA
tapi
ADAN AZLINA....ha..ha...ha......

Dah macam TAMAN bunga pula rumah aku..
Aku rasa percutian kali ini memang best.
Setelah beberapa bulan aku asyik BZ dengan Kerja
so
inilah masanya juga untuk aku balas semula
kesibukan kerja aku bersama 
FAMILI TERSAYANG...
ENJOY...

CCM 03 (CAMERON HIGHLAND)

Selesai di Kea Farm, kami meneruskan perjalanan ke Brincang...
Ini yang disebut sebut oleh E'sya & Airiel..
STRAWBERRY TIME....!!!!!
Kami ke Taman AGRO,
disini terdapat kebun Strawberry yang besar.
Dan kita boleh memetik buah strawberry ni dengan bayaran RM40 sekilo.
 Princess E'sya excited memetik Buah Strawberry.
Prince Airiel juga tak mahu ketinggalan.
Petik juga...
Tengoklah gelagat dua beradik ni...
Kat sini juga terdapat pokok Anggur...
Disini juga terdapat taman KAKTUS.
Pelbagai jenis kaktus terdapat disini..
My beloved Wife bersama Bibik Tuty.
Posing jangan tak posing....!!!
Terdapat juga kolam ikan..
Ikan koi penghuni kolam ni...
Posing dari My beloved Wife...!!!!
Hmmm....
Anak dara aku ni kalau berposing 
X payah nak ajar pun....!!!!
Anak teruna aku....
Posing juga....
Aku suka sangat pic dia ni...
Lagak macam orang besar aje...
Apapun tetap ensem.....!!!!!

Haaaa.....
Ni 3 beradik.....
Seronok dapat jalan jalan....!!!!
.
.
.
.
.

Si Ebot....!!!!

Tetap juga nak posing ni.....
Iyalah usia dah 1 tahun masa ni....

Masa kat sini seronok betul anak anak aku...
aku pun seronok juga 
sebab
Anak - anak & isteri 
Happy....!!!!

CCM 02 (CAMERON HIGHLAND)

04 June 2011 Sabtu.
Pagi jam 8.30 dah bangun, gerakkan my kid's untuk breakfirst...
Aduhhh...
mcm nak bergaduh kejutkan diaorang ni...
Masing masing sayang nak tinggalkan Bantal & Tilam..
Lebih lebih lagi hawa sejuk menyelubungi..
maka Liatlah nak bangun....!!!
Tapi Akhirnya aku berjaya juga membangunkan anak anak 
tanpa seorang pun menangis...!!
So
Bila dah bangun,Gosok gigi dan basuh muka anak anak terus gi Sarapan...
Nak suruh mandi masing masing kesejukan...
Bibir mengeletar...!!!
kesian pula..so lps sarapan baru mandi...
 Lepas sarapan,
Lepak dalam bilik & kemas kemas nak check-out...
Sementara Bibik mandikan E'sya & Airiel
My Beloved Wife berposing sakan dengan si Ebot atas katil...
Sakan....!!!!
Jam 10.00pg check out...
Cameron Highland JAM pula..
Biasalah time cuti sekolah...
Dari Hotel di Brincang kami ke KEA FARM (betul tak ejaan aku ni)
Shoping sikit sayur dan bunga...
Cuaca pun agak baik..sesekali angin bertiup terasa juga sejuknya....

Wednesday, June 8, 2011

CCM 01 (CAMERON HIGHLAND)

Jumaat, 03 June jam 10.30pg
Bertolak ke Cameroon Highland..
Ambil kesempatan cuti sekolah bawa anak anak jalan jalan
BERGAMBAR DI HADAPAN HOTEL.
Disamping itu nak calebrate Birthday Eryna 1 tahun.
Jam 3.00ptg sampai Cameron..
Biasalah..Bila berjalan bawa budak budak ni
banyak tempat kena berhenti sebab 
nak buat Milk pada bebudak ni, 
dan kencing, berak bagai....
Kami menginap di
Hotel TITIWANGSA di Brincang.
Boleh tahan jugalah harganya,
Maklumlah Cuti sekolah...!!!!
Malam tu Jam 8.00mlm,
Dinner kami ialah STEAMBOAT.
Terus celebrate Birthday Eryna...
Memandangkan kami tak ramai,
so kami beli MUFFIN aje sebagai ganti kek.
Kalau beli kek nanti membazir aje coz tak ada sapa nak makan.
Selesai Dinner malam tu,
My wife ajak jalan jalan di Cameron.
Menikmati keindahan dan kesejukan malam di Cameron....
Dari Pasar malam di Brincang kami turun pula ke Tanah Rata.
Jam 11.30 baru balik hotel semula..
E'sya & Aidid punyalah seronok....

WAJAH WAJAH BIRTHDAY GIRL.....

A.I.D.A E.R.Y.N.A Q.A.I.R.E.E.N
wajahnya genap 1 tahun.
pada
03 JUNE 2011
Dah setahun pun usia anak daddy ni..
Semakin
C.O.M.E.L
Happy Birthday Qaireen.
Daddy, Mummy, Kakak dan Abang doakan semoga
Sentiasa sehat dan Dirahmati oleh Allah selalu.
Dan
Menjadi anak yang baik serta solehah bila besar nanti.
Insyaallah...
~ AMIN ~

Sunday, June 5, 2011

CELEBRATE BIRTHDAY PRINCESS ERYNA....!!!!

03 Jun 2011 ( Jumaat ).

Birthday Princess Eryna satu tahun.

Sempena Birthdaynya ini aku membawa Famili untuk bercuti sambil CELEBRATE birthday Girl

di CAMERON HIGHLAND.


Kami sekeluarga menetap di HOTEL TITIWANGSA di Brincang.

Dan calebrate birthday di Hotel sahaja.


HAPPY BIRTHDAY AIDA ERYNA QAIREEN

Genap sudah usia 1 Tahun.

Daddy & Mummy serta Abang & Kakak

mendoakan agar Eryna sentiasa sehat dan dirahmati Allah.

Amin.


Biarpun lebih kurang namun tetap Meriah.



Malam tu kami CELEBRTE birthday Girl

dengan hidangan STEAMBOAT.

Lepas tu jalan jalan menikmati keindahan Cameron Highland.