~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Friday, July 1, 2011

KALAU WIFE DAH STAF NURSE....!!!!!

Setiap 3 bulan aku terpaksa diambil darah oleh my beloved wife untuk check tahap kesihatan aku.
Check tahap kolestrol, Gula Dalam darah, Kandungan garam dalam badan,
dan macam macam lagilah...
Bermula jam 10.00mlm sehari sebelumnya aku dah kena berpuasa.
Tak boleh minum minuman yang berperisa / manis.
Tak boleh nak makan apa apa pun.
yang boleh hanya minum AIR MASAK PUTEH.
Ikut ajelah.. Demi untuk kebaikan.
Pagi keesokan harinya,
selepas mandi,sebelum breakfast..sebelum pergi kerja..
My wife dah ready dengan JARUMnya untuk menyedut darah saya..!!
Aduhhhh....Part ni yang aku tak suka...
Tapi Alhamdulillah...
Kepakaran wife saya yang telah berkhidmat sebagai
JURURAWAT TERLATIH
dengan hanya sekali suntikan
dia dah berjaya menyedut darah aku...!!!!
Darah yang diambil akan di hantar ke MAKMAL HOSPITAL SUNGAI BULOH
untuk dianalisis.
selepas 2 hari akan dapat RESULTnya.
So Far
Setakat ini keputusannya Baik.
Semua hampir hampir sampai "BORDER"
tapi
My wife akan memantau pemakanan saya.
so waktu itu saya akan kena makan
Sup Sayur atau makan yang direbus / Stim aje...!!!
Apa nak buat demi KESIHATAN.
TERIMA KASIH ISTERI ku yang tersayang...
Atas KEPRIHATINAN terhadap Suami mu ini.
Terima Kasih kerana menjaga akan kesihatan abang.
abang sangat menghargainya...!!!

6 comments:

..::SangRatoo::.. said...

eh eh..dah macam cite bujang lapokk daaa.. "cik salmah" dan "ramlee" hehehe

ADAN + LINA said...

Jaga jaga "Cik salmah.." lepas tu tetiba aje pula "PENDEKAR MUSTAR" datang....

Papa Mifz said...

wife saya pun staff nurse kat IJN...nak suh dia ambik darah saya gak la...hehe

sha a.s said...

bagus ade wife jd nurse ni..so sntiase je dipantau kn....tp bang elok gak la ko slalu dipantau, psl kang tlebih hormon, ko jd meroyan x tentu hala kang.....ekekek

ADAN + LINA said...

Papa Mifz:Memang untung dapat WIFE staff Nurse ni tapi kalau kita tak betul aje dah macam PESAKIT KRONIK kita dibebelnya...!!!!
ha...ha...ha.....

ADAN + LINA said...

sha.as: Boleh pula cerita pasal "HORMON" kat sini..
Ko nak "HORMON untuk tambah Tinggi ke..???
nanti tak adalah ambil gambar CARAS kepala orang yang lebih tinggi dari ko...kih...kih...kik