~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Friday, September 14, 2012

IMPIAN TERCAPAI.....

Hai semua.
Masih ingat tak entry adando yang berangan angan
nak make over
Kediaman adando.
Mana yang terlepas baca boleh aje
tengok dekat link dibawah ni
v
v
v


Kalau nak tengok deco rumah adando yang lama,
anggaran dalan 5 tahun yang lepas.
klik dekat link dibawah
v
v
v
v

Al-hamdulillah...
Angan angan dan Impian adando untuk make over rumah berjaya.
Kata orang sebelum apa apa kita perlu ada angan angan dulu
Insyaallah...Allah akan menunaikan
tapi kita perlu juga ada daya usaha.

Biarpun adando tidak mengikut 100% akan gambar idaman adando
sebab adando rasa
Rumah kita so mesti citarasa kita sendiri.
Menghias rumah juga adalah luahan kreativiti sendiri.
dan
disini adalah hasil usaha dan kreativiti adando dan isteri.
inilah Ruang tamu utama adando yang baru.
Dulu dinding berwarna oren dan meroon
tapi kini adando telah mengecat warna putih bersih.
Ruang santai & menonton adando bersama famili.
Dulu ruang ini adando biarkan kosong
tapi memandangkan Sofa baru adando warna putih
dan anak anak adando masih kecil
jadi untuk menyelamatkan sofa putih tu
adando buatkan satu ruang khas
untuk adando bersantai bersama famili.
Dan Al-hamdulillah
anak anak adando tak main @ makan
diruang utama tetamu.
Adando rasa ruang santai adando ni masih nampak kosong.
perlu ada sedikit lagi sentuhan
tapi idea adando belum ada lagi.
Insyaallah... sedikit masa lagi kot... (ha...ha...ha...)

Putih - Merah - Hitam
adalah main color.
Carpet warna merah & Hitam
membangkitkan seri ruang tamu utama adando.
Carpet ini adando beli di Tesco.

Sofa 3 seater.

Sofa 2 seater.
Set sofa ni adando beli di


Berapa harganya tak payahlah adando cakap.
cuma adando boleh kata
harga masih mampu untuk dimiliki oleh kita yang sederhana ni.

Candle Stand ni adalah pemberian dari Bapa mertua adando.
Adando letak di atas meja makan.
So
adando dan isteri selalu
CANDLE LIT DINNER
tak perlu nak ke restaurant mewah...
Ha...ha...ha.....
Masih ada lagi yang adando akan ubah.
Cabinet TV tu lama,
Adando nak letak TV di Wall
Dan beli kayu untuk mengantikan cabinet tu.
Cuma tak berkesempatan untuk ke Ikea lagi.

Seminggu sebelum Raya adando buat semua ini.
Al-hamdulillah
Raya 2012 ni adando dapat merasai ruang tamu yang baru.














Tuesday, September 11, 2012

AIDIL FITRI 2012.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
11 September 2012 bersamaan 24 Syawal 1433H.
Masih lagi meraikan raya Aidil Fitri.
Mood raya juga masih ada.

Dikesempatan ini,
Adando juga ingin mengucapkan:

   Raya 2012 merupakan tahun ke genap 10
adando beraya bersama isteri tercinta.
Diam tak diam sudah 10 tahun adando mendirikan rumah tangga.
Sehari sebelum raya meruapakan ulangtahun perkawinan adando.
18 Ogos 2002 - 18 Ogos 2012.
Raya jatuh pada 19 Ogos 2012.
Syukur Al-hamdulillah
Atas segala limpah dan Rahmat dari Ilahi
Genap 10 tahun melayari bahtera rumahtangga.
Pose istimewa untuk semua.

Bagaimana raya anda tahun 2012 ni..???
Adando beraya bersama Mak & Abah di Kg Halaman adando di N.9.
Turn beraya di N.sembilan...
Pastilah seronok...Pagi raya dapat mengucup tangan Ayah dan Mak
memohon kemaafan.

Tahun ini pilihan warna adalah Merah.
Red in the house...!!!!

Layan ajelah gambar gambar kami sekeluarga di pagi raya....
Ayahanda & Bonda tersayang.
Abah berusia 74 tahun dan Mak 64 tahun.
Al-hamdulillah....
Mereka masih ada dan panjang usia.
namun biasalah
diusia senja sebegini kesihatan mereka sering juga terganggu.
sememangnya adando rasa sangat bersyukur dan bertuah
masih mempunyai kedua orang tua.
Dan masih dapat mengucup tangan keduanya dipagi syawal.
Dapat lagi menatap wajah kedua duanya.
Dapat lagi merasai masakan enak dari air tangan mak.
dapat lagi perhatian & nasihat dari abah..
Masih ada lagi tempat untuk mengadu...
Semoga Allah memanjangkan lagi usia abah dan mak.
Amin.

Bergambar bersama sebahagian dari keluarga besar adando.
3 famili adando tak beraya bersama.
Biasalah memang susah nak berkumpul bersama
bila masing masing ada tanggungjawab terhadap keluarga sendiri.

Famili Ayung bergambar bersama Abah dan Mak.
Tema famili ayung kali ni colorful.

Adando juga mengabadikan kenangan bersama Abah & mak.

Selepas bersalaman bacaan doa dari Abang Ipar Adando.


Mengaminkan doa untuk kesejahteraan keluarga kami.
Amin..
Insyaallah...
Gambar ni yang paling adando suka.
Gambar bersama Adando Junior.
Mak adando kata
"Kalau adando nak tengok macam mana adando masa kecil
tengok ajelah anak adando ni..."
Ramai juga mak mak dan pak pak sedara adando kata
Muka Si Airiel ni photostat muka adando..
ha...ha...ha.....