~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Wednesday, April 27, 2011

WAJAH WAJAH PRINCESS QAIREEN.

AIDA ERYNA QAIREEN BINTI SHAHADAN.
USIA 10 BULAN.
DEBOT...!!!
COMEL....
RIANG....
SERIUS.....
FOKUS...
AKTIF & LASAK...

POSE - POSE FROM PRINCE AIDID AIRIEL

AIDID AIRIEL SHAHREZA BIN SHAHADAN.
Usia 3 tahun.
Suka juga berposing seperti kakaknya.
HENSEM....
KACAK
SANTAI
GELAGAT
CUTE...
OK TAK...????

BILA PRINCESS E'SYA BERPOSING...!!!!

AIDA SYADIENA ILLIESYA BTE SHAHADAN.
Usia 5 tahun.
Memang suka bergaya & Posing.
COMEL
 CUTE 
BERGAYA
VOUGE...
FOR YOU....!!!!
SELAMBA AJE....
MANJA....
Mmmmm.......

Monday, April 25, 2011

22 - 24 APRIL = BALIK KAMPUNG N.SEMBILAN

Seronoknya rasa balik Kampung N.sembilan..
Biarpun balik hanya 2 hari tetapi tetap rasa puas hati..
Dapat bersua muka dengan Mak & Abah.
Dapat melepaskan rindu menikmati MASAKAN mak...!!!
Lepas kerja 22 April (Jumaat) jam 8.30 malam 
bertolak balik ke Kg bersama Famili semua.
E'sya & Airiel punyalah seronok...
Maklumlah sudah hampir 3 bulan aku tak pulang ke Kampung...
ini kerana beban kerja yang banyak dan hal hal yang tak boleh dielakan.
Dalam tempoh 3 bulan tu hanya panggilan talifon sahaja menjadi pelepas rindu.
Jam 11 mlm sampai di kampung...
Kepulangan kami disambut riang oleh Mak & Abah dimuka pintu.
Bila dengar kami balik Mak sudah siapkan makanan kegemaran aku.
Maklumlah sambut kepulangan anak lelaki tunggal dia ni..
Sambil makan sambil menyembang dengan mak, tak sedar jam dah 3 pagi...!!!
Seronok punya pasal tak sedar masa berlalu...
SABTU 23 April.
Malam anak anak buah dok berkumpul dirumah mak.seronok sakan depa semua.
Maklumlah sesekali dapat bertemu muka.
tenggok ajelah gambar - gambar di bawah ni...
Memang riuh rendah jadinya rumah.
Abah & Mak yang selalu kurang sehat nampaknya HAPPY bila ramai cucu berkumpul.
Princess E'sya & Prince Aidid 
tak usah cakaplah macam mana bergembira dapat bermain dengan causin causinnya...
Tengok pic ni...
My Mom (MAK WAN)
Sporting bergambar dengan sebahagian cucunya. 
Ni baru 7 orang aje cucu Mak wan.
kalau ikutkan ada 23 orang semuanya.
 Ini pula Prince Airiel bersama Causinnya Ayuni.. dia dua orang memang Ngam berkawan. Ayuni yang baru2 ini kena demam tarik pun dah Okey..Al-Hamdulillah...
Ahad 24 April.
jam 5.00ptg dah bersiap sedia untuk aku dan Famili balik ke sg Buloh.
Biarpun rasa macam tak puas berada di Kampung tapi apakan daya
esok Isnin nak kerja...!!!
Insyaallah...
Ada kelapangan kami akan balik lagi....
 Princess E'sya manja dengan Mak wan,
Prince Airiel manja dengan atuk.
Namun yang pasti
Mak & abah tetap sayang kedua duanya...
Aku juga sempat berposing ngan abah & mak sebelum berangkat balik ke sungai buloh...
Peluk Cium Mak & Abah..
Sebab 
minggu depan aku akan balik ke Utara Pula.
Cam ginilah bila ada 2 famili...
Namun bagi aku mana mana pun tetap sama.
Mertua pun sama juga macam mak & abah sendiri...!!!!

Thursday, April 21, 2011

ANAK - ANAK KU........

Inilah anak anak Daddy & Mummy...
Kalian Penyeri rumahtangga Daddy & Mummy..
Hilai tawa dan Tangisan kalian adalah Muzik dirumah Daddy & Mummy..
Kegembiraan kalian adalah Kebahagian Daddy & Mummy..
Kesakitan kalian adalah kerisauan dan kebimbangan Daddy & Mummy..

Andainya Daddy & Mummy boleh tunjukan betapa daddy & Mummy sayangkan kalian sudah pasti kami akan pertonton pada kalian akan kasih dan sayang kami terhadap kalian.
Kalian adalah pengerat kasih sayang Daddy & Mummy..

Daddy & Mummy amat menyayangi kalian...
I LOVE YOU SO MUCH........!!!!!

Wednesday, April 20, 2011

HAPPY BIRTHDAY MY X-BOSS.....!!!!!

Hari ini 20 April 2011 (Rabu)
Birthday X-Boss aku dulu.
Siapa lagi kalau bukan PN MUNA BT ABU BAKAR.
HAPPY BIRTHDAY.
SELAMAT HARI LAHIR.
SELAMAT HARI JADI.
Apapun ungkapanya yang pasti Usia Puan semakin meningkat.
Semoga puan ceria selalu disamping keluarga tercinta.
sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah.
dimurahkan rezeki dan dilanjutkan usia.
AMIN.

Q~dEES ANNUAL SPORT DAY

03 April 2011 (Ahad).
Sukan tahunan sekolah Tadika
 Princess AIDA SYADIENA ILLIESYA.
Sukan ini dibuat di dewan sekolah Menengah Bukit Rahman Putra, Sg Buloh.

Atucara Majlis.
Sementara menanti program bermula, E'sya duduk bersama kawan kawan kelas dia.
yang sorang tu kawan baik dia "AINA"
Ini pula sewaktu nak mula PERBARISAN.
Comel & Cute aje bebudak ni...
Ibu bapa pula yang seronok & excited melihat telatah anak anak mereka.
Sewaktu nak mula acara memancing..
Haaa...
tu my princess sedang berusaha memancing ikan...
Sewaktu seisi penyampaian hadiah..
inilah gaya E'sya setelah menang dan dapat hadiah memancing tu.
Bersama dengan HERO Aidid Airiel yang turut memberi sokongan kepada kakaknya.
ibu bapa pun turut enjoy dan happy...!!! 

Tuesday, April 19, 2011

BIRTHDAY PRINCE AIDID AIRIEL SHAHREZA ( 3 TAHUN )

Cerita ini sudah agak lama... 
Tapi aku tetap nak kongsi dengan pembaca semua.
Birthday dia pada 03 MARCH 2011 .

Diam tak diam dah 3 tahun usia Aidid ni.. 
Nakal jangan cakaplah...!!! 
Minta minta biarlah nakal masa bebudak aje.
                                               Sambut Birthday dia di 
                          RESTOREN KUNANG KUNANG.
KEK BERBENTUK KERETA PILIHAN DIA SENDIRI.
Tengok ajelah gaya gaya airiel sebelum makanan sampai...
HAPPY BIRTHDAY AIRIEL.
DADDY, MUMMY, KAKAK, ERYNA, dan BIBIK
MENDOAKAN
KESEJAHTERAAN AIDID SELALU.

Inilah menu menu pilihan...!!!!
Besday Boy sedang menikmati hidangan...!!!
Tahun ini daddy hadiahkan:
KERETA REMOTE CONTROL.
Ini juga adalah pilihan dia juga..Sibuk sangat nak kereta Control..



Monday, April 18, 2011

CURUT OH CURUT..........!!!!!!

Anda pernah Hisap Curut....????
( Lelaki sahaja ) tapi aku tak pasti pula kalau ada kaum Hawa yang hisap curut...
Sepanjang aku hidup tak pernah pula aku nampak kaum Hawa ni hisap curut...!!!
Berbalik pada soalan saya yang awal tadi....
Aku sendiri pun tak pernah hisap curut apatah lagi curut tu sebesar ibu jari tangan not ibu jari kaki...
First time aku hisap curut, one of director aku yang beri sewaktu keluar dinner denganya tempohari...
Curut yang dihulurkan pada aku Bukannya Curut "LOW CLASS" yang biasa jual di kedai Mamak tapi ini curut yang MAHAL...
Aku pun memcubanya...Tapi dalam hati hanya tuhan saja yg tahu betapa susahnya nak nyalakan curut ini....
Maklumlah pertama kali dalam hidup...!!!!


inilah curut yang cuba aku habiskan tapi tak berjaya...!!!!!

HAPPY BIRTHDAY KAK IMAH.

15 April 2011 (Jumaat) Birthday Norimah Bt Jadid atau lebih mesra dengan panggilan Kak Imah. Perwatakan dia ini memang agak Garang tapi sebenarnya dia seorang yang sangat baik. Aku senang bersahabat dengan dia dan selama aku berkerja di MATRADE ini aku memang rapat dengan dia. Aku rasa dia sudah seperti kakak aku sendiri.
Banyak benda dan cerita yang kami berkongsi..
Aku & My beloved Wife juga selalu juga bertanya pendapat dia..

Hanya siapa yang rapat sahaja akan faham akan perwatakannya...
Ramai juga dikalangan kami ini yang agak kurang senang dengan perwataknya yang agak GARANG..
Tapi bagi aku Garangnya itu bertempat.
Kalau ikut mulut - mulut orang pasal dia dah lama aku tak kawan dengan dia. 
Tapi peduli apa aku cakap2 orang tentang dia,
aku yang kenal dia, aku yang rapat dengan dia so aku tahu SIAPA dia sebenarnya...!!! 


Oklah...
Aku bukannya nak bercerita tentang dia disini,
Cuma aku nak mengucapkan:
"SELAMAT HARI JADI..
SELAMAT HARI LAHIR..
HAPPY BIRTHDAY 
kepada kak Imah. Semoga Ceria disamping anak tersayang NURIRFAN DANISH.
Semoga kak imah sentiasa dikurniakan kesihatan dan Kerahmatan dari Allah.. 
Dimurahkan Rezeki selalu dan berjaya dalam kehidupan...
Insyaallah..
Amin...

Anda juga boleh tengok Blog Kak Imah: http://nurirfandanish.blogspot.com