~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Thursday, November 24, 2011

SORRY....!!!! AMPUN...!!! MAAF....!!!!

Lama adando tak bersiaran dan keudara dalam Blog ini....
Korang RINDU ke..???

Banyak cerita yang nak adando kongsikan.... (tapi nantilah...)
Banyak juga JANJI yang masih belum adando tunaikan
semuanya tertangguh dan tertunda
tak dapat nak dielakan hanya kerana
KESIBUKAN TUGASAN RASMI
dan
URUSAN PERIBADI....!!!!

MAAF DAN MAAF DAN MAAF kepada semua....!!!!
Insyaallah...
Bila keadaan sudah menjadi NORMAL
adando akan bercerita kembali
BERKONGSI KISAH...!!!!!
( Ada aku kesah...? )

OK...
NAK RILEX
 TENANGKAN FIKIRAN
DAN
REHATKAN BADAN...!!!!!!

Wednesday, November 9, 2011

CROCODILE / BUAYA........!!!

BUAYA OH BUAYA....!!!!!
Mari bercerita pasal Buaya..!!
Hello U alls semua...!!!!
 Kenal binatang diatas..???

OK...Cerita @ Komen tentang binatang diatas.
Komen yang berjaya menambat hati Adando
akan dapat Habuan nanti...!!!

Tarikh last komen pada 10 November 2011.
Pemenang akan diumumkan pada 12 November (SABTU)
Bersempena BIRTHDAY ADANDO...!!!!


Ps* Tak kisahlah apa bentuk komen U alls.

sedey ke... Lucu ke... Seram ke...

Pantun ke.. Syair ke...

Asal jangan meleret leret sudah

"Biar pendek tapi Padat."

Asalkan jangan LUCAH....!!! (x SUKE..!!)

Dan menyinggung orang lain.


TERBUKA KEPADA FOLLOWER BLOG INI SAHAJA.

Sunday, November 6, 2011

PENGORBANAN..!!!

Salam semua pembaca.
Tidak beberapa jam lagi kita umat islam akan meraikan
HARI RAYA AIDIL ADHA.
atau
HARI RAYA HAJI.
dan ada juga kata
HARI RAYA KORBAN.
Kebiasaannya kami suami isteri akan bergilir gilir sambut raya.
memandangkan aku orang N.sembilan dan My Wife orang Kedah.
sudah 9 tahun usia Rumahtangga, kami bergilir gilir sambut raya.
Al-hamdulillah
Tidak pernah gaduh pun pasal sambut raya.
Jika tahun ni Raya Puasa kami sambut di Kedah 
Dan sepatutnya Raya Aidil Adha disambut di N.Sembilan
tetapi aku terpaksa membuat pengorbanan tahun ini.
Aku terpaksa menyambut di kedah 
kerana
Bapa Mertua aku membuat Ibadah Korban dan sedikit Kenduri.
Sebenarnya aku tak kisah sangat untuk sambut raya ni.
Dimana mana bagi aku sama aje
Cuma
Biasalah bila kita ada dua keluarga ni
HATI kedua dua orang tua perlu dijaga.
Perlu SEIMBANG..
Lagipun orang tua ni tahap SENSITIF tingggi
so kita pandai tackle hati mereka.
SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.

Tuesday, November 1, 2011

RUMAH KECIL

Hello semua....
Entry kali ni aku nak cerita pasal RUMAH KECIL
( REPLIKA ).
Raya posa dulu ( agak dah lama )
Aku dan Famili ke Pahang. ( Beraya )
di Felda Bukit Mendi.
Jarang sesangat pergi Ziarah sedara disini.
Kalau tak raya @ kenduri mahupun Kematian
sure tak sampai...
Sesampai sahaja di felda Bukit Mendi kita akan disambut dengan
papan tanda selamat datang dan Replika rumah felda.
Dan ada sedikit sejarah tentang Felda tersebut..
Kenyataan tentang Felda Bukit Mendi.
Inilah Replika rupa bentuk rumah sewaktu mula mula penduduk sampai disini.
Aku rasa mana mana Felda inilah bentuk rumah mereka dulu dulu.
Aku pun anak orang Felda juga.
Jadi sebeginilah bentuk rumah Felda.
Siapa anak anak felda pasti tahu akan hal ini.
My kids teruja sangat dengan replika ini.
Posing juga kat sini..

Yang dibawah ni pula replika
Reka bentuk rumah melayu melaka.
Replika ini terdapat di rumah orang
sewaktu aku balik ke Kampung Melaka.
Bebudak ni memang seronok sangat kalau jumpa
replika rumah ni
Rumah Melaka tetapi Tangga kayu.
Biasanya kalau rumah melaka tangganya sure tangga batu.
tapi yang ini aku tak pasti kenapa tangga kayu.
Tetap tak lepaskan peluang untuk bergambar.
Replika rumah ini juga terdapat di kampung aku di Melaka
Yang ini terdapat di kampung Morten Melaka.
Memang cantik replika rumah ini.
Bebudak dua orang ini
memang sangat excited bila terjumpa replika rumah.
Replika ini memang cantik.
Tuan empunya replika ni
menjaga dan menghias rumah ini.
Nampak seperti macam rumah betul.

" Daddy...Siapa yang jaga rumah kecik ni..??" Si abang aidid tanya.
" Rumah kecik ni orang kerdil yang jaga.." Jawab aku.
"Ooooo......!!!!" E'sya & Aidid sambut serentak jawapan aku.
Kih...kih..kih......Tersenyum aje aku...
Memang Cute dan cantik aje replika rumah rumah ini.
Terfikir juga aku nak buat satu..
Tapi
Tak tau nak letak kat mana sebab aku sekarang ni stay di Quarters.
Insyaallah...
Kalau sudah duduk rumah sendiri dan ada halaman
pasti akan ada satu REPLIKA rumah ini dihalaman rumah aku.