~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Monday, October 31, 2011

CONGRATULATION N.SEMBILAN.

Negeri Sembilan
Juara Piala Malaysia 2011.
Bangga aku
sebagai anak jati Negeri sembilan.

Friday, October 28, 2011

PIALA MALAYSIA 2011

Hai....
Sekarang ini peminat bola sepak malaysia terkena
DEMAM PIALA MALAYSIA
Lebih lebih lagi kepada penyokong bagi team yang beraksi di Final
esok malam di Stadium Shah Alam.
Piala Malaysia 2011
kali ni
menimbulkan KONTROVERSI oleh FAM
dengan menaikan Harga Tiket
RM50.00
Bagi penyokong kedua dua pasukan
N.SEMBILAN & TRENGGANU
INI ADALAH MEMBEBANKAN MEREKA...!!!
Sepatutnya pihak FAM harus berfikir dengan WARAS
sebelum membuat keputusan.
Final kali ini
antara pasukan
N.Sembilan (RUSA)
&
Trengganu (Penyu Menanggis)
Sebagai anak jati nogri
Sememangnya aku  menyokong team N.sembilan.
Aku harap Team N.9 akan beraksi Cemerlang dan Baik
untuk muncul sebagai Juara Piala Malaysia 2011
Jangan beraksi Hambar
Seperti
"RUSA MASUK KAMPUNG......"

Kepada team Trengganu berushalah dengan bersungguh sungguh
jangan jadi
PENYU MENANGGIS...
Inilah team N.Sembilan yang bakal membawa pulang
PIALA MALAYSIA 2011

Team Trengganu yang bakal menjadi Mangsa
kerakusan skuad rusa malam esok.



Mohd Azraai Khor Abdullah adalah JURALATIH kepada pasukan N.9
Startegi semestinya telah disusun dengan baik.

Irfan Bakti pula adalah JURULETIH team Trengganu.
pasti juga ada Misi untuk membawa pulang Piala Malaysia ke Trengganu.
Apapun malam esok kita saksikan
PERCATURAN
kedua dua Jurulatih ini.

Kalah menang adalah adat pertandingan.
pesanan kepada penyokong kedua dua team
supaya kawal Emosi
agar kehormonian terjaga.

P/s* Selamat berjuang pasukan N.sembilan.
**Skuad rusa pastikan penyu akan menanggis
kerana tidak berjaya membawa Piala Malaysia balik ganu.

ADZRIN ADZHAR

Minggu lepas aku bertemu dengan sahabat aku.
Adzrin Adzhar Penyanyi lagu PUJAAN MALAYA.
Yang mana baru baru ini ada Kontroversi.
Tapi aku bukan nak cerita tentang Kontroversi dia.
Mana yang tahu akan "KES" dia tahulah..
Mana yang tak tahu akan kes dia
Carilah sendiri....
( sebab aku tak nak KOMEN apa apa )
Yin..Nama mesra yang kawan kawan panggil dia.
Lama sudah kenal dengan dia.
Sebelum dia jadi artis lagi..

Anak aku
Princess Aida Syadiena Illiesya memang suka kat dia.
Ada juga sekali sekala call yin bersembang dengan yin.
Anak aku panggil dia "MAMAYIN"
Sebelum Kes dia meletop
Yin ada Show di Langkawi.
Sewaktu disana yin sempat membelikan
Buah tangan untuk Esya.
Apa lagi " COKLAT DAIM "
Kebetulan Esya memang peminat coklat.

Yin juga memberi CD single lagu baru dia untuk Esya.
Cd Single dia
Dengan Lagu terbaru "CINTA PERTAMA"

Cinta pertama ini adalah lagu lama yang diberi Nafas baru.
Best juga lagu ni...
You alls boleh dengar dekat Youtube..!!!!

Balik kerja aku pun serahkan
Coklat Daim pemberian Yin kepada Esya.
Punyalah suka Esya dapat hadiah dari Mamayin dia.
Ini pula CD yang Yin berikan pada dia.
Seronok sakan.
Terus suruh pasang sebab nak dengar.
Kalau dulu dia dapat CD lagu Yin bertajuk
"Pujaan Malaya"
kini dapat pula Cd lagu bertajuk
"Cinta PERTAMA"


"Daddy...Call mamayin...Kakak nak cakap TQ"
Nantilah kakak sebab Mamayin tengah BZ sekarang ni.

Apapun..
Memang berterima kasih pada Yin
yang tak lupa pada E'sya.
Cuma kesempatan untuk bertemu dengan Yin belum ada.
Tengoklah Esya..
Biarpun sekarang ini tengah merangkak rangkak
untuk membaca
Maklumlah baru 5 tahun.
 tapi Gigih juga nak membaca Lirik lagu yang terdapat pada kulit Album ni.

Lama juga dia ambik masa untuk mengeja setiap patah perkataan lirik lagu ni.
It' ok..
Sekurang kurangnya ianya satu cara juga untuk dia semakin mahir membaca.
Satu pembelajaran juga untuk E'sya
Tak gitu...???
Dah habis baca barulah dia membelek belek
aksi aksi posing Yin.
"Kakak suka...." kata esya..


Nanti Daddy bawa kakak jumpa mamayin.


Tuesday, October 25, 2011

SNOW WHITE

Hai semua....
Entry kali ini nak cerita pasal anak sulong aku
Aida syadiena Illiesya.
Yang minat akan character cartoon Princess.
Dulu aku ada masukkan entry barang barang princess dia.
Hari Sabtu 22 Ogos lepas aku bawa dia ke salon
(entry aku sebelum ini)
Bila tukang gunting tu dah salah memotong rambut dia
dia pun bad mood.
Sepanjang hari dok cakap tak puas hati dengan Rambut dia.
kesian pula aku...
Sebab dia sememangnya nak meyimpan rambut panjang tapi......
Nasib badan....!!!!
untuk menceriakan dia,
Aku pun bawa dia jalan jalan disekitar KL.
Window Shoping..
Saja nak pujuk hati dia.

 Aku belikan dia  costume  (Snow White) Rm 99.90
Mula mula dia tak nak sebab dia kata tak cantik.
"Princess Rambut Panjang tapi kakak rambut pendek" kata Esya.
aku pun jawab,
"Kakak ada juga Princess rambut pendek"
sambil tunjuk princess Snow white.
So dia pun tersenyum...

Sampai aje rumah,
terus dia mencuba memakai.
dan sememangnya costume tu
sangat sesuai dengan dia.
Aku beli baju ni pun
coz sebab nanti ada party birthday kawan sekolah dia
tema
"character cartoon"
so bila dah jumpa aku rembat ajelah....

Bila mood dia dah kembali ceria
senang sikit hati aku.

So Cute...
Bila dah pakai custom ni
Esya pun berposing sakan.
Ala - ala Snow White...

memang minat berposing anak aku sorang ni.

So
Layanzzz
ajelah gambar gambar seterusnya
dibawah ni....

Comel anak Daddy & Mummy.

Snow White versi Melayu.

Ko hada...????
Bersama Baby Doll yang memakai baju Snow White juga.

Ceria dan suka hati.

Posing untuk anda semua.
Tersenyum bagai bertemu PRINCE idaman.

The Real Snow White.

Mmmmm.............!!!!
last sekali
untuk mengembirakan lagi hati dia
Gigih aku mengedit gambar dia.
AIDA SYADIENA
AND THE SEVEN DWARFS



APA KATA KORANG..???

Monday, October 24, 2011

GUNTING RAMBUT......

Sabtu (22 Oktober 2011 ).
Aku bawalah my princess esya ni ke salon..
ingatkan nak kasi sama rambut depan dan belakang dia.
Tukang gunting tu pun mengangguk sampai ke Lantai
tanda Faham...!!!

Ni Esya dok senyum...
dan ready untuk make Over...
Tukang gunting tu memulakan kerjanya.
Senyum aje dia....

Gunting jangan tak gunting...
Serius...

last last aku tengok jadi macam ni..
Punyalah Benggang aku...!!!
Inilah kali pertama dan terakhir aku datang salon kau.

Dipotongnya rambut esya mengikut CITARASA dia.

Aduuuhhh.....!!!!
Terkejut sebentar aku dibuatnya...
Benggang siottt...!!!!
aku apa lagi MELAHAR lah kat kedai tu...!!!

Tadi aku cakap..Ko punya angguk sampai ke lantai...
Fahamlah konon...tapi aku tak tahu apa yang ko faham...!!!!

SABAR ajelah Adando...!!!!
Nanti panjanglah balik rambut tu..
(Ayat penyedap hati aku...)

kalau Korang kena situasi sebegini
Apa korang nak buat...???

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS.

Gang semua...
Nak tambah Follower blog anda lagi...??
Sertai Kempen Tingkatkan jumlah Follower.
Kempen ini di anjurkan oleh saudara :
AZIM RAZAK
kempen ini bermula dari
23hb hingga ke 29 Oktober.
so
ini link dia
v
v
v

Semoga semua akan dapat menambah kenalan lagi.


TUAH BLOGGER YANG KE 100 dan 101.

Hello....
Salam hari isnin.
Al-hamdulillah....
Semakin hari semakin meningkat bilangan Follower aku.
 TERIMA KASIH SESANGAT.
Terima kasih kepada
Follower aku yang ke 100.
Follower yang ke 100
adalah:
V
V
V

                                                     Cik Shiema Sufian
From Utara Malaysia iaitu KULIM KEDAH.
Nak tahu lebih lanjut tentang Shiema
  klik aje kat sini>>>>  SHIEMA SUFIAN.

Terima kasih Shiema yang sudi menjadi sebahagian dari follower blog aku.
Sila email Alamat anda di  ( aidid.adando12@gmail.com )
Insyaallah....
Ada Suprise yang bakal anda terima.
Tunggu....!!!!



Terima kasih juga kepada
Follower saya yang ke 101.
Saudara KERI IKHWAN
dari pantai Timur KELANTAN.
Nak kenali saudara keri ikhwan
klik aje dekat sini .>>> KERI IKHWAN
keri sila email alamat anda ke aidid.adando12@gmail.com
Insyaallah
akan ada Suprise juga untuk anda.


Aku beri suprise kepada KERI IKHWAN sebab aku jadi Follower diblog dia yang ke 100
manakala dia pula jadi Follower aku yang ke 101 terlebih pula satu.

Selepas ini aku nak beri suprise kepada sesiapa sahaja yang bertuah.
mungkin follower yang ke 150.
Tengah difikirkan.....!!!!



Apapun kepada Follower yang ada sekarang ini jangan bimbang Insyaallah satu hari nanti akan tiba juga giliran anda untuk mendapat suprise dari aku.
so rajin rajin menerjah dan mengomen di Blog aku ni...
Manalah tau kalau kalau
Komen yang anda tinggalkan akan mendapat suprise dari aku.
~ Komen jangan tak komen ~