~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Friday, June 29, 2012

BERCUTI BERSAMA KELUARGA - PART 04

Ellop semua....
sambung lagi critera bercuti bersama keluarga
kali ini part 04.
(last cerita di Cameron Highland)
Maklumlah stay 3 hari 2 malam di Cameron
Sure banyak crita...
Selepas berjalan sakan pada siang hari
Sambung crita dari part 03
kalau tak baca
Malam tu selepas dinner makan makanan yang dibeli di
PASAR MALAM BRINCANG
anak sedara adando ajak lepak luar.
terpandang pula kereta Ferrari Merah.
so
Capai camera posinglah dia dengan kereta tu.
Asyraf bergaya dengan kereta idamannya.
Insyaallah...kalau banyak duit nanti merasalah...
Lepas tu keluar pula yang lain.
Biarpun masa tu sejuknya seperti berada dalam peti sejuk.
tapi bebudaknya sanggup meredah kesejukan
maklumlah bukan selalu dapat merasai kesejukan sebegini.
Dalam pukul 10 semua diarahkan masuk.
Tidur awal sebab esok sebelum pukul 12.00pm
dah kena check-out.
so malam ni malam terakhir untuk bermalam di Equatorial.

Jam 6.45pg adando dah terjaga.
Tengok dari jendela kabus memang tebal setebalnya.
sehingga tak nampak sekeliling.
Adando pun kejutkan Princess E'sya.
Nak beri dia tengok dan merasai kedingin Cameron diwaktu pagi hari.
"Daddy...kenapa banyak sangat asap ni...lepas tu sejuk pula..." kata E'sya
"ini bukan asaplah...Ini kabus,Tempat yang sejuk pasti ada kabus." jawab adando
"Oooo...Macam peti ais kat rumah kita tu...?" tanya E'sya lagi
"Yup....Macam tulah..." balas adando.
Dalam dok melayan kakak,
Si ben 10 dan ayuni pula keluar dari Apartment.
Bibir Airiel menggeletar sejuk tapi tetap juga nak joint..
"Bestnya Daddy...." kata Airiel
"Ha...ah....Best sesangat.." jawap adando.
Pose dalam kesejukan.
Ayuni pun posing juga biarpun semuanya tak mandi lagi...
Layan ajelah gambar kami di pagi hari
di Cameron Highland.
3 dara pinggitan.
Masing masing muka bangun tidur..
tetap cun...ha...ha...ha....
Sejuk dan Nyaman.

Inilah Rombongan kami.
Happy Famili Adando
Posing lagi....
Tangan siapa paling panjang...??



Pose macho dari si ben10 Airiel.


Dia ni tak payah cakaplah klu memberi posing.
Aliya pun sama juga...
Ini member kamcing E'sya.



Anak anak kesayangan Daddy & Mummy.
Tapi nape Eryna tu muncung...??

Dua Princess yang sentiasa di hati Daddy & Mummy.
Eryna yang sudah berusia 2 tahun.
Tahun lepas sambut Birthday di Cameron Highland.
Tahun 2012 datang lagi Camereon 2 hari selepas Birthday.



Selepas posing, Sarapan dan mandi.
kemas kemaskan semua barang barang.
Jam 11.45 kami keluar dari Hotel.
Semua dah ready.
Dah masuk kereta.
Sudah mula nak gerak meninggalkan Cameron Highland.

Sebelum meninggalkan
Cameron Highland masih sempat lagi Shoping.
Kali ini shoping di pasar Pagi di Kea Farm. 
Si Debot Mickey Mouse ni
Memang gemar makan strawberry.
Masa kat CM memang banyak dia makan Strawberry.
Bila dah turun dari CM
Dia dah tak nak makan Strawberry,
Maybe sebab Strawberry sudah mula rasa masam.

Dalam pukul 1.00petang,
kami meninggalkan Cameron Highland.
Destinasi percutian seterusnya di Negeri Perak.
Dari Cameron Highland
kami melalui jalan Simpang Pulai.

Berakhirlah sudah cerita adando di Cameron Highland.
Jumpa lagi di next entry
kami di Perak.

Wednesday, June 27, 2012

BERCUTI BERSAMA KELUARGA - PART 03

Hai semua,
Agak lewat sikit adando masukkan entry
"BERCUTI BERSAMA KELUARGA - PART 03" ni.
Maklum ajelah BZ sedikit.
Pada hari yang sama selepas ke Ladang Boh Tea
perjalanan di teruskan lagi.
Sapa yang tak baca part 02
V
V
V
v
Dari Ladang Teh pada sebelah pagi / tengahari
sebelah petang kami ke
"TAMAN AGRO TOURISM"
Terletak di Brincang.
Di Taman agro ini terdapat
Strawberry Farm, Bunga Bungaan dan sayur sayuran.
Taman agro ini memang luas dan dibina di lereng bukit.
so kena menapak menaiki anak anak tangga yang disediakan.
Di permulaan akan berjumpa dengan bunga bungaan.
pertengahan pula ada pokok Kaktus.
Memang cantik Kaktus disini.
Selepas melihat keunikan kektus yang pelbagai rupa dan size
anda boleh juga menyaksikan tanaman sayuran sayuran.
salad hijau dan merah ada.
Sayuran ini ditanam mengunakan teknik Hidroponik.
Pose berlatar belakangkan sayuran salad.
pelapis pelapis kerabat adando sedang bergambar.
dan diatas sekali
barulah berjumpa dengan Cik Strawberry.
Budak2 ni dah teruja melihat strawberry.
Diladang strawberry ni kita boleh memetik strawberry.
Caj yg dikenakan RM25.00 untuk setengah kilo.
Layan gambar gambar dan aksi si pemetik strawberry
v
v
v
Aliya sedang memetik buah strawberry.
Jazmina pun sama juga.
Adik kepada Aliya ni.

Asyraf (abang kepada Aliya Dan Mina)

Princess E'sya juga tak lepaskan peluang.

Si Ben 10 Airiel.
Petik buah strawberry juga...

Aikk... Ayung pun sama...
Ayung pun teringin juga.

Inilah hasil strawberry yang di petik.
Dah petik buah,
bergambar pula pada Strawberry frame.

Adando dan Wife.
ni sebab anak anak yang suruh.
layan ajelah...

Kat atas tu juga terdapat tempat rilex.
Ada juga permainan mesin ni.
Apalagi beudak budak ni.
Terutama anak anak adando
Pantang nampak benda ni...
Kalau pu Shoping Complex pun sibuk juga nak naik benda alah ni.
Aksi Princess E'sya...
Layan aje Si ben 10 airiel ni...
Princess eryna pun sama juga.
Dua beradik Aliya & Jazmina.
Ni anak bongsu ayung (My Sister)
Ayuni.
My beloved wife menemankan Si Ben 10 Airiel.

Ben 10 Airiel dengan Princess Eryna.

Ini yang last...
so posing ramai ramai...

Salad yang ditanam melalui kaedah Hidroponik.

My Beloved wife.
Berposing berlatar belakangkan salad.
Princess E'sya ni pantang berposing.
ini pula Si ben 10 airiel.
Tetap nak pose juga.
Belakang tu pokok Strawberry.
Alalalalala my Hero Ben 10.
Ni Si Bongsu,
Aida Eryna Qaireen.
Aksi aksi anak anak Adando.
Suka tengok diaorang ni gembira.
Happy Famili.
Kesemua ni kesayangan daddy.

Ini pula Princess E'sya
bersama Bunga bunga Segar.
Lama juga berada ditaman Agro ini.
Hampir 2 jam berjalan.
Sebelum balik masing masing makan
Strawberry salut Coklat
Jemput makan semua....
Tengok aksi aksi Princess E'sya menikmati
Strawberry salut Coklat.

Dari Taman Agro
kami ke taman Agro Al - Mashoor
terletak di kampung Taman Sedia.
Disini adando beli JEM Strawberry.
Keunikan kampung Taman Sedia ini ialah
satu satunya penempatan kaum melayu.
dan disini Jem Strawberry buatan Melayu.
Jadi tidak diragui sangat akan tahap halal dan cara memproses strawberry.
Pose di pintu masuk kedai Al-mashoor.
Selepas menghabiskan masa di diagro Al-mashoor selama 45 minit.
kami pun bergerak balik ke Hotel Equatorial.
Jam di tangan hampir 7.00pm
Kedingin dah mula dirasai.
memandangkan pada sebelah malam kami semua bersepakat untuk lepak hotel
atas sebab keletihan jadi kami
singgah di Pasar malam Brincang untuk membeli makanan.

Pasar malam brincang ini setiap malam.
pelbagai barang dan souvenir serta macam macam makanan ada disini.
(Adando tak ambil gambar coz masa tu bateri camera dah habis)

Selepas mendapat apa yang diinginkan di pasar malam brincang
kami terus pulang ke Hotel dan berehat.
Lagipun esok kami dah nak berangkat ke Taiping Pula.
Destinasi seterusnya adalah Taiping Perak.

Tunggu next entry dari adando.