~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Tuesday, January 31, 2012

ANUGERAH JUARA LAGU 26 (AJL26)

Semalam 29 Januari 2012 (AHAD)
Telah berlangsung Anugerah Juara Lagu yang ke 26.
Di Stadium Putra Bukit Jalil.
Kalau dulu Anugerah juara lagu dikenali sebagai
MUZIK MUZIK.
Seingat adando Muzik muzik ini telah bermula semenjak tahun 1986
dan juaranya pada masa itu adalah
Francissca Peter
lagu nyanyiannya : Sekadar Di Pinggiran
Ciptaan : Manan Ngah.
Francissca Peter hanya memakai Baju Kurung sahaja masa tu.
Klik dibawah untuk Info
V
V
v
v

Berbalik semula kita ke AJL 26.
Persembahan pembuka oleh
RAJA POP Tanahair
Siapa yang tak kenal dengan pemilik Suara yang Power
JAMAL ABDILLAH.
Memang best....!!!!
Kemudian diikuti oleh
penyanyi ROCK
AWIE
yang membuatkan adando terus teringat
zaman zaman sewaktu Awie dan kumpulan WINGs.
Terimbau kenangan Adando dizaman zaman itu.
Masa tu Adando masih dialam persekolahan.
ROCK BEB....!!!!

Persembahan berikutnya
adalah dari RATU JAZZ MALAYSIA
Dato SHIELA MAJID.
Pengacara AJL 26.
memang BEST gandingan pengacara ini.
Faizal Ismail dan Cheryl Samad.

Keseluruhan AJL 26 kali ini memang best.
keputusannya juga bertepatan.
Adando juga terasa puas
puas dengan keputusan dari Juri.
Alyah dengan lagu "KISAH HATI"
Tetiba Hero Malaya
REMY ISHAK muncul
bergema stadium putra Bukit Jalil.
Berjaya meraih kemenangan
untuk persembahan terbaik.
hadiah wang tunai RM10.k
Persembahan dari penyanyi
dari Program realiti TV
HAFIZ
berjaya memenangi
VOKAL terbaik.
Memang superb suara
juara AF ni.
Memang selayaknya menang..!!!
hadiah RM 10 k.
Tahniah.

Persembahan Hafiz yang sangat SIMPLE.
T'shirt dan Track Bottom aje.
lagu "AWAN NANO"
Dan JUARA LAGU AJL 26.
AWAN NANO.
Dendangan dari HAFIZ
lagu ciptaan : Dato M. Nasir dan Budi Hekayat
Juara Lagu membawa pulang RM 35k.
Lagu BERIBU SESALAN
Trio 3 suara.
Gandingan Vokal yang Mantap dan Memukau.
Shiela Hamzah - Ning Baizura - jacklyn victor.
Berjaya menduduki tempat ke 2.
Apapun Trio ini memang Dasyat...!!!!
Lagu KARMA
dendangan penyanyi Superman Malaysia
FAIZAL TAHIR
berjaya menduduki tempat ke 3.
Memang panas persembahan Faizal tahir
sepanas Api yang mengiringi persembahannya.

Lagu lagu lain yang bertanding semuanya Bagus dan baik juga tetapi
tidak berjaya menawan hati para juri.
  1. Wanita seluruh dunia - Project pistol
  2. Gadis semasa dan Penakut - Yuna
  3. Cinta muka buku - Najwa latif
  4. Sungai Lui - Aizat
  5. Kanda adinda - Atilia dan Monoloque
  6. Sedetik lebih - Jacklyn Victor
  7. kalau Berpacaran - Shohaimi Mior Hassan - Ana Raffali - Altimet

Thursday, January 26, 2012

KATERINA HOTEL IN BATU PAHAT JOHOR

Hello....
Pembaca budiman sekalian.
Kali ini adando nak bercerita tentang hotel KATERINA
yang terletak di Bandar BATU PAHAT Johor.
Adando menginap disini sewaktu outstation tahun lepas
19 hingga 21 Disember 2011.
Inilah dia Hotel Katerina yang adando stay
selama berada di Batu Pahat.
Hotel ini adalah Hotel yang terawal di Batu Pahat.
Ini dia punya Main Lobby.
Agak menarik juga biarpun sudah lama.
Hotel ini mula beroperasi pada 15 November 1998.
2012 - 1998 = 14 tahun sudah usia hotel ini.
Receptionist yang agak lama.
Sewaktu adando sampai Lobby hotel ini kosong sebab
under construction.
Lepas ini sure hotel ini cantik dan indah.
Inilah bilik Adando.
No 707
Biliknya agak luas.
Namun
Agak usang dan uzur.
Maklumlah hotel dah lama. 
TV pun masih guna BODY yang Kembung.
sekarang ni mana mana hotel dah guna Plasma TV.
Katil tempat Adando beradu.
Dan katil ini jugalah saksi malam tu adando di ganggu mahluk halus.
Dah banyak hotel yang adando duduk
ini satu satunya hotel yang adando duduk dan adando diganggu.
Bilik air yang bersih.
Masih mengunakan sabun.

Mungkin ramai yang ingin tahu cerita seram adando sewaktu dihotel ini.
Ceritanya selepas balik dari berjimba jimba di pekan batu pahat bersama rakan rakan yang lain, sampai di hotel jam 2.00pagi,semuanya menuju ke bilik masing masing.Hati adando sewaktu sampai Hotel ini petang tadi dah tak berapa nak sedap, bila masuk bilik yang agak usang dengan wall paper yang dah terkoyak koyak hati adando terasa lain macam sudah.
dan bila malam pula, selepas berjimba adando terasa penat badan.Mata pun dah berat,
so Adando baring dan melelapkan mata, terasa ada bayangan hitam melintas so adando buka mata tapi tak ada apa apa pun..Adando cuba pejamkan mata sekali lagi, Bayangan hitam itu sekali lagi melintas.. Apalagi.. Adando terus menarik selimut (berselubung) masa ini terasa bulu tengkok dan bulu roma adando meremang...
Terasa seolah olah bayangan hitam itu ada dihujung katil.
Cepat cepat adando membuka semula selimut Al-hamdulillah tiada apa apa.
Adando bangun, melihat bilik air tak ada apa apa pun, selepas itu adando pasang TV
dan adando cuba layan cerita di TV, namun mata ni dah berat.. Bila adando terlelap tiba tiba terasa ada sesuatu menghembus muka adando membuatkan adando terjaga kembali.
Jam ketika itu sudah hampir 3.30pagi..
Kali ini adando nekad..untuk terus bertahan menonton TV..tapi akhirnya adando terus terlelap dengan TV terpasang.
Jam 7.30pagi adando tersedar semula...

inilah pengalaman pertama
adando diganggu ketika bermalam di hotel.



***Hotel ini juga ada sejarah bila rakaman video Sex
Chuasoilek (ketika itu dia menteri kesihatan Malaysia) dan Scandal.

Wednesday, January 25, 2012

LEMAU vs LIMAU....................!!!

Hai semua pembaca blog adando yang dihormati.
Hampir seminggu lebih adando tidak bersiaran maklumlah minggu lepas adando OUTSTATION.
16 (Isnin) hingga 20 (Jumaat) Januari 2012. Disambung pula dengan cuti Gong Xi Fa Cai.

Hari ini adando mula memasuki opis semula. Setelah bercuti pulang kekampung N.Sembilan sempena chiness New Year.
Masa dikampung banyak makan LIMAU membuatkan Adando terasa LEMAU nak masuk opis semula.

Apapun kerja harus dibuat atas dasar TANGGUNGJAWAB...!!!
Adando rasa belum terlewat juga untuk mengucapkan
 kepada mereka yang meraikannya......!!!

Monday, January 16, 2012

SALAM HARI ISNIN.

Salam sejahtera.

Hari ini Adando akan outstation 16 Januari 2012 (Isnin) hingga 20 Januari 2012 (Jumaat).
Outstation yang pertama bagi tahun 2012.
Adando akan ke Utara tanahair Penang,Kedah,Perlis dan Perak.

OK...Selamat bertugas dan bekerja semua.

Love you all's

Wednesday, January 11, 2012

PRINCESS SNOW WHITE * PRINCESS AURORA

Salam sejahtera semua.
Hari ini layanzz
gambar My Princess Aida bersama causin.
Aida syadiena = Snow white
Nur'aleya Ayuni = Aurora.
Tengok kat tangan masing masing
ada barbie doll karektor Princess.

Mana lebih cun..??

                            Pose untuk semua.




Anak sedara adando.
Chomel tak..??

Dua dua VERANGAN nak jadi Princess....


Tuesday, January 10, 2012

KELAB KESELAMATAN KANAK KANAK (3K)

Hai....
Pernah dengar kelab 3K..???
Kelab 3K ialah
"KELAB KESELAMATAN KANAK KANAK"
Adik Ipar aku Bang Ngah
yang bekerja di
Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia cawangan Penang
telah memberi dan mendaftarkan
anak adando
AIDA SYADIENA ILLIESYA
&
AIDID AIRIEL SHAHREZA
untuk Kelab 3K.
Kelab 3K ini
adalah dibawah
Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia.
Kelab 3K
memberi Beg.
Bekas pensil
yang tertera maskot Bomba
"TUPAI"
Pensil box
yang lengkap dengan
Stationery serta colour pensils
Uniform Bomba.
beserta Cap.
Memang Comel sesangat.



POSE
dari BOMBA KECIL MALAYSIA.

AIDA SYADIENA ILLIESYA

AIDID AIRIEL SHAHREZA.


Kelab 3k ini
untuk kanak kanak yang berusia 4 hingga 6 tahun sahaja.
Biasanya ianya untuk kanak kanak yang bersekolah TADIKA.
Pendekatan Bomba kepada kanak kanak
tentang penjagaan keselamatan.