~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Thursday, April 19, 2012

PENJAGAAN DIRI

Hello semua.
Jika sebelum ni, Adando cerita tentang UBAT GIGI anak anak adando
Kali ini Nak cerita pula tentang penjagaan diri diaorang.
Aidid Airiel Biasalah kalau boleh nak semuanya BEN10.
Ikutkan aje selagi terdaya.
Sewaktu beli barang ni,
Airiel kalau boleh nak beli semuanya 2.
konon macam nak buat stock.

Perbualan adando dengan Siben10 Airiel.
Airiel : "Daddy..abang ambik semua dua boleh tak..???"
Adando: "Nak buat apa beli dua..??"
Airiel : "Nanti kalau satu dah habis, ada satu lagi.."
Adando : "Kalau dah habis, kita belilah lagi."
Airiel : "Kalau kat sini (The store) pun dah habis macam mana..??"
Adando: "Kita cari tempat lain"
Airiel : "kalau tak ada kat tempat lain, macamana..???"
Adando: "ada..Banyak kat tempat lain, Nanti kita boleh beli lagi."
Airiel : "Daddy janji..."
Adando : "Ok..Janji, Tapi abang jangan guna banyak banyak sabun,shampoo dan minyak wangi ni.
nanti cepat habis."
( ayat untuk mengajar dia berjimat cermat )
Jawapan balik dari Siben10 ni
Airiel : "tak apalah, kalau habis kita beli lagi, tadi daddy dah janji."
Adando terus diam dalam hati kata Bijak anak aku ni.
SHAMPOO
SHOWER GEL
SPRAY COLOGNE.

Kalau Airiel tu sibuk dengan BEN10.
Biasalah si kakak Esya sure nak Princess pula.
Tapi sayang Princess tak ada pula.
Perbualan adando dengan e'sya.
Adando: " kakak, Princess tak ada. "
E'sya : " Tak apalah kalau Princess tak ada, agaknya dia (kilang) tak buat lagi kot. "
Adando: " iyalah kakak..Kilang tak buat lagi kot "
(ayat ni supaya dia tak nak jenama lain )
E'sya : " Dah tak ada tak apalah daddy, Powerpuff Girl pun boleh,
sebab kakak ni kan girl. "
( Dalam hati adando ingatkan kalau dah tak ada princess
dia tak nak yang lain sebab kat rumah banyak sudah penjagaan diri ini)
SHAMPOO
COLOGNE
BEDAK.
Dalam pada tengah tengok tengok benda lain.
Aduhhh....
nampak pula dia RANTAI PRINCESS.
" Daddy...Boleh tak kakak ambik rantai ini...?
lagipun kakak tak ada shampoo, bedak dan minyak wangi Princess
jadi kakak ambik ni sebab rantai ni Princess.... "
Adando pun angguk ajelah.
Dah tak boleh nak kata apa.
Biasalah adando ni kalau ngan anak anak memang kalah.
lagipun dia minta kebenaran dulu sebelum nak apa apa
jadi tak sampai hati pula adando tak beri.

4 comments:

Anum said...

ala cutenya

♥ Wina ♥ said...

anak² sekarang dh pandai demand macam²..kalo x dapat, merajuk uhuhuhuuuu

my daughter pun semua barang nak Princess/Barbie :-)

~ ADANDO ~ said...

Anum: sooooo cute...!!!

~ ADANDO ~ said...

Wina: betul tu..Bebudak skrg ni memang demand.. Zaman kita dulu pakai apa aje yg mak bah beli..Tak pandai nak minta itu ini...

Wahh...Anak awak juga minat barang Princess/ Baby...
Dah banyak ke Koleksi Princess dia..???
Anak adando dari tempat tidur, cadar, sarung bantal,langsir bilik dia, Alas kaki, acsesori diri semua nak Princess..Seluar dalam pun Princess...!!!

Ada juga adando buat entry tentang barang2 dia sblm ni...