~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Thursday, April 12, 2012

SAMBUTAN BEZDAY SI BEN 10 KALI YANG KE 3

Salam Hari Isnin.
Kali ini adando nak story tentang
Celebrate Birthday  kali ke 3.
Aidid Airiel Shahreza A.K.A Ben 10.
Ko Hada celebrate birthay sampai 3 kali..???
Ha...ha...ha.....
jika celebrate yang pertama kami anak beranak sahaja.
Celebrate kali ke dua - Suprise Party di Sungai Petani.
Celebrate kali ke tiga ini pula
dianjurkan oleh Taska Permata dibawah Puspanita Hospital Sungai Buloh.
Selepas bibik Adando balik Indon
anak anak adando terpaksalah tinggal di Taska ini.
Taska ini menganjurkan party Birthday bagi kanak kanak yang lahir pada bulan
Januari, Febuari dan March sahaja.
So
Mana mana mak ayah yang nak joint cuma bayar RM 100 sahaja.
dan Puspanita beri hadiah untuk anak anak yang sambut Birthday.
JOM,
kita terjah party Birthday ini.
Party birthday ini dibuat di Dewan Quarters Hospital.
ini pintu masuk dewan yang dihiasi dengan belon belon.
Sebahagian dari decoration
yang di buat untuk memeriahkan suasana dewan.
Ruang untuk potong kek.
Doorgift yang disediakan untuk para tetamu

Makanan yang disediakan.
memang banyak
Sumbangan dari ibubapa dan juga taska.
Inilah yang dikatakan
Rezeki budak budak. 
Hadiah Hadiah yang akan diberikan kepada
anak anak yang sambut Birthday.
KEK ANGRY BIRD.
Colourfull....
Beratur dahulu sebelum menuju ke dewan party.
Duduk menantikan acara yang akan berlangsung.
Upacara memotong Kek.
untuk anak anak yang lahir dari bulan Januari, Febuary dan March.
Tapi
Adando tengok Si Airiel (Ben 10) yang terlebih lebih
Macam party birthday dia sorang aje...
Sebelum tu,
Nyanyi ramai ramai dahulu
lagu Happy Birthday
dan
Allah selamatkan kamu.
Kek dah potong,
Apa lagi time to eat...!!!
Salah seorang kanak kanak istimewa yang stay di Taska.
Makan sambil santai.
Makan jangan tak makan.
Lepas makan ada show dari
Mr Clown.
Mr Clown inilah yang ditunggu tunggu oleh budak budak.
Dengan Lawaknya dan show magic.
Tengok gambar2 bawah ni,
Si Ben10 dipermainkan oleh Mr Clown. 
Kayu yang dipegang oleh Aidid tu,
bila Mr Clown pegang elok aje kayu tu,
Bila diserahkan pada Aidid
kayu tu patah..
Semua gelak masa tu,
Aidid pun merah padam muka dia
last last aidid cakap kat Mr Clown tu
"Uncle Badut, janganlah nak malukan saya..."
lagi semua tergelak...!!!
Dan akhir sekali,
Badut tu beri dia kayu yang original.
Konon magiclah tu...!!!
v
v
v
Yang ini turn
Princess Aida pula buat magic.
Mula2 berdiri sebelah kiri Mr Clown dan masukkan kain dalam uncang tu,
bila berdiri sebelah kanan, Mr Clown suruh E'sya ambik kain tu semula,
tapi kain tu dah tak ada..
Magic juga lagi..
v
v
Last sekali main game
kerusi beracun.
Permainan yang paling E'sya suka sekali.
Dari seramai tu,
akhirnya tinggal 5 orang.
Aidid dan E'sya
kira Top 5 jugalah.
Bila time muzik berbunyi so kena pusing kerusi dan
bila muzik stop kena rebut kerusi.
Bila dah tinggal 5 orang ini
Mr Clown pakaikan mereka wig
tapi masa tu muzik masih berbunyi lagi.
Tengoklah E'sya dipakaikan wig.
memang semua ketawa...
Tengok gambar atas tu,
si ben10 Airiel ketawakan
kakaknya dan kawankawan dia pakai wig.
last last dia pun kena pakai juga wig
Moh tengok
v
v
v
v
v
Ha..ha...ha.....
Ko hada...???
suka sangat ketawakan kengkawan
last last dia pun kena pakai juga.

Bila dah pakai wig.
semua sibuk nak ambik gambar.
disamping tu
dok tahan malu jugalah.
Leka leka ambik gambar,
Mr clown pun off kan lagu.
tak ada sorang pun yang perasan lagu dah off
so
tak rebut pun kerusi...
Tapi last last sekali
Budak yang baju merah seluar hitam tu
sudah penat berdiri
dia pun duduk.
Maka dialah pemenang...!!!
Mr Clown kata
"ambiklah gambar tak payah rebut kerusi."
Semua ketawa..!!!
v
v
Jam sudah hampir 5.30 patang.
Seisi terakhir ialah
penyampaian hadiah.
Suka dapat hadiah.
v
v
v
Yang ini turn Si Ben 10 Airiel terima hadiah.
Mr Clown ni memang suka pada Airiel
Maybe sebab mulut Airiel ni banyak cakap kot....
Salam Mr Clown.
Yeeaahh...
Dapat juga hadiah.
Hadiah ni adalah
dari ibu bapa masing masing
so terpulang pada ibu bapa
Apa dan berapa RM hadiah
yang nak berikan kepada anak sendiri.

Pose bersama Hadiah.
v
v
v
Habis Party sebelum balik
Bergambar bersama Mr Clown dulu
Princess E'sya happy sangat.
Time nak balik ni Esya OK aje.
tapi
v
v
v
v
Si Ben 10 airiel agak sedey sikit
terpaksa berpisah dengan Mr Clown.
"Uncle Badut, janganlah balik..." kata Airiel.
Buat Mr Clown tu jadi serba salah.
Tengok muka sedey si Ben 10.
Banyak kali Airiel bersuara
"Uncle badut, janganlah balik,
abang tak puas main dengan uncle badut"
"Uncle Badut duduklah rumah abang.."
( Mak aiiii....ajak tinggal serumah dengan adando...)
v
v
Ni pula wajah anak no 3 adando.
Aida Eryna Qaireen.
Shomell & Cute tak...???
v
v
ini pula gambar E'sya dengan kawan (anak Jiran)
namanya Adriana.
Sebaya dengan Esya tapi kecik molek aje size dia.
Jam 6.00 ptg Program tamat.
Memang puas hati party ini.
Meriah sangat.
Keriangan dan kegembiraan anak anak tak usah cakaplah.

9 comments:

ezual saffihan said...

abg dan,,ada stylo aidid pakai rmbut palsu....

riena tomato said...

hsb ade taska puspanita? kat ane tu? nape xtau hehehehe

Sue-Rya Qistina said...

seronoknye!
best la taska ni.. :)

Nazayiena said...

Seronoklah klu ada Taska organize birthday party macam itu,anak2 lagilah happy sbb macam2 acara dan permainan.En Adando tinggal kat Hospital Sungai Buloh ya,Insya Allah klu pegi sana singgah.

~ ADANDO ~ said...

Ezual: Kalau bapa dia yg pakai lagi stylo....

~ ADANDO ~ said...

Riena tomato: Ada...Dekat quarters hospital.

~ ADANDO ~ said...

Sue-Rya Qistina: Memang best...enjoy

~ ADANDO ~ said...

Nazayiena: yup...adando stay di Quarters hospital.... ada masa singgahlah umah minum kopi..

KhaiRin : anies said...

meriahnyer...bertuah sggh bdk2 skrg..