~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Monday, October 10, 2011

EDISI SELONGKAR.......

Hai...
Bersiaran semula kita...
Ok..
Ingat tak sewaktu entry aku dulu
Pasal anak dara sulong aku yang suka karektor karton Princess
Lupalah tu....
Klik kat bawah ni (kasi ingat balik)
V
V
V


Dia ada 2 hand bag...
Jom kita SELONGKAR....
Ini semua barang yang ada dalam kedua dua hand beg dia.
Ko hada...???
ini baru usia 5 tahun...
Jom kita intai satu persatu pula....!!!!

Ini beg duit dia..
Sentiasa ada duit...
Duit syiling Atau wang kertas.


Ko hada...???
TISU MUKA...
Aku rasa kadang kala hand bag orang dewasa pun tak ada ni.
(sebab kadang kala my beloved wife tibai tisu dia...)

Ini yang aku tak tahan.
Bedak compact (Silky Girl) Aku pun tak tahu ejaannya...
Lipstick Mood magic
dan
 LipGloss  jenama AVON tu..
Ko berani...???
Sikat tetap warna Pink...!!!

Yang ini aku tak tahu,
bila masa ada dalam hand beg dia...
Pencuci tangan tanpa bilasan
 dan VICKS...!!!
Kelazzz ko E'sya...
Menanggis orang dewasa nengok...!!!

NOTE PAD.
Memang selalu ada.
sebab hobi dia menulis...
kadang kala aku guna juga ( waktu Kecemasan)

Cermin mata yang tak pernah tingggal.
2 utas Jam tangan Barbie
Hand phone lama aku yang dah tak guna.
Buat eksyen aje...

Barangan set Hello KITTY.
Ini mak kawan baik sekolah dia hadiahkan,
Angkut bawa pi mana mana...
menghargai kaedahnya...
Bagus-bagus....

exsesori rambut pelbagai bentuk.
Angkut juga kemana mana...
kadang kala berguna juga...!!!


Ha...ha...ha.....
Apa yang korang nak kata..???
Komennnn....!!!!

15 comments:

faizal mohd said...

wah! da macam fuhh pulak. btw, sangat comel barang2 tu semua. pink-pink plak tu. hihi :)

Papa Mifz said...

wow mcm full collection yer..dasat...

chinta... said...

wah anak dara ni...macam2 ada dalam beg dia ek...kelas g2...aunty curi la satu...yang xley bla nye lipstic mood magic lagi...mesti bersinar2 bibir dia bak MAGIC....i like!!!!...

Anum said...

wah hebatnya anak dara dia....

Zana Adieyza said...

meraih betul anak dara ni.. ni baru 5 thn.. kalau 15 thn?? perrgggghhhhh, high maintenance ni.. wrna pink itu harus!! hehehe

ADAN + LINA said...

faizal mohd: Biasalah gegirl...
harus nak pink

ADAN + LINA said...

Papa Mifz: Anak dara zaman sekarang

ADAN + LINA said...

chinta: lipstic MoodMagic...Bila mummy dia belek catalog Avon dia pun joint sekali...

ADAN + LINA said...

Anum: Yang hebat MAK BAPAK dia...sbb income dari kami...

ADAN + LINA said...

Zana: Bukan sekadar high maintenance tapi High taste juga..
Bebudak zaman sekarang...Cepat sangat terdedah..

umialya said...

wahhhhhhhhh, macam2 adaaaa!!!!!!!!!!

lina said...

salam puan -dan salam kenal,boleh bagi tip..macam mana dia jaga barang ...sgt bagus..kemas.

~ ADANDO ~ said...

umialya: kadang kala jadi penyelamat kepada mummy dia...

~ ADANDO ~ said...

Lina: Tip dia menjaga barangnya tu dari kecil dah asuhkan dia supaya simpan barang yang tempat yang telah disediakan..
Jadi kita kena perlu sediakan tempatnya...

P/s* bukan kakak tapi abe..!!!

=naBieLa sHahRin= said...

amboi byknye brg die..kalah sy yg umo doploh ni..haha...comel je budak2 skang ni..pandai btol bergaya..