~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Thursday, August 11, 2011

SEISI MENGIMBAS KENANGAN LAMPAU....!!!!!

     Hello...
Bulan bulan Ramadhan ni
kurang sedikit kerja
Air Cond kat Opizzz ni pula TAHAP SEJUK BEKU.
Apa ingat kitaorang dalam ni FROZEN keee...???

So dalam sejuk beku ni,
aku pun nak SHARE sedikit pengalaman lalu.
Diopizz aku dulu dulu ada
Kumpulan Kebudayaan sendiri.
Sebut aje hotel 5 star mana didalam Kuala Lumpur ini
yang kami tak buat SHOW
Hatta
kami pun pernah beraksi di
PWTC...!!!!
Kelazzzzz nookkk...!!!!

Ini kira intake yang pertama.
Kump kebudayaan kami ini bukan untuk Open
tapi hanya untuk Show show yang berkaitan dengan Opis sahaja.
Maklumlah...
kitaorang ni kerja banyak buat event yang melibatkan orang orang oberseee...!!!
So bila dia dtg Malaysia
kita tunjukan kebudayaan kita...!!!
Kami juga pernah membuat show diatas kapal milik
Tan sri Halim Mazmin..
ko ada....????

Banyak Kenangan yang sukar dilupakan
sewaktu menyertai kumpulan ini.
Perangai sorang sorang Dancer mencetuskan pelbagai konflik.
Ada yang menjadi lebih rapat dalam persahabatan
malah ada yang jadi musuh...
Semua gara gara
tak puas hati antara satu sama lain.
(ini Bab perempuan..lelaki ok aje...)
kes sorok kasut, kes nak jadi puteri, kes nak duduk barisan depan,
Kelakar aje bila diingat ingatkan...!!!!

Malah team kami pernah ditawarkan untuk membuat show
dihadapan
Menteri menteri perdagangan Asean.
ini adalah permintaan dari
Menteri MITI yg pada masa tu Dato' sri Rafidah Aziz.
Masa tu ramai yang menyakakan kami adalah
"PENARI ISTANA BUDAYA"
kembang beb...!!!!!
Yang ini adalah intake yang baru...
Biasalah dalam Satu TEAM
Ahlinya silih berganti...
Cuma aku aje yang mantain...!!!!
kiranya aku ni OTAI....
(bagi team lelaki...)
ha...ha...ha......
ini intake baru bagi katagori perempuan.
ada sorang dua yang lama...
Ada statement
"MENARI SAMPAI PENCEN"
Ha...ha...ha......

Tapi memang BEST zaman zaman ni.
Sekarang ni terasa rindu juga.
Time Show memang best
tapi
 Time Latihan macam lakhnat sikit...
Kena maki hamun oleh cikgu...
sebab nak hasil yang TERBAIK...!!!

Kepada kawan kawan Bekas bekas DANCER,
korang tersa RINDU tak zaman zaman ni..???
korang ingat lagi era era KEGEMILANGAN..??
Ko ingat lagi Pahit manis dalam team ni..???
Korang ingat tak
v
v
v
v
v
v
"SAKIT DADA KITA"
&
"Agak agak Sudah.......................!!!! "



7 comments:

Anum said...

hot gitu

lynda said...

mmg banyak kenangan la kan bang....seronok sangat time tu..

wardah @ fie shah said...

bengong la bang..'agak²'..belum lagi kes selipar melayang?? hahahaa

..::SangRatoo::.. said...

ko ni bang.."AGAK² SUDAHLAHHH`".. hehehhe..

saLLy sWeeT said...

wow bos aku kuwuss....

mrsbardjahat said...

xpelah bang...aku buat 'DEMI M*TR*D*' :-)..kite dah bagi dah...ha tepok tangan..tepon la tangan....

[SEDAP SEKALI] said...

bang.. nk lagi gambo byk2 !
aku tade pon gambo2 kat one world nih... sedeyh ! - dayah