~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Monday, August 8, 2011

KEK COKLAT KUKUS

Sabtu Lepas, My beloved wife ajak ke Kedai Bahan bahan dan alat Kek.
Ikutkan sahajalah...
Tengah bersemangat nak buat kek
so
sebagai Suami kena beri 
MORAL SUPPORT.
Inilah kedai yang aku bawa..
Dia pun memilih apa aje bahan yang nak digunakan.
Sang suami tunggu turn aje nak settlekan Bil..
Sayang isteri sebeginilah caranya...
Ha...ha...ha....!!!!
My Wife berhasrat untuk membuat kek kukus Coklat.
so bahan bahannya...!
1 cawan serbuk coco.
2 cawan tepung naik sendiri.
@
tepung MAGIC sebab dia naik sendiri.
1 cawan gula.
tapi gambar gula tak snap pula..
Bahan bahan yg pertama tadi di kisar sehingga sebati.
kemudian
masukkan 2 @ 3 biji telur ayam.
TELUR PUYUH @ TELUR ASIN
Tak tersenarai
so jangan pandai pandai 
taruh...!!!
ini telur gred A.
1 cawan minyak masak.
Tak kisah jenama apa pun
tapi make sure
jangan minyak yang dah pakai buat goreng ikan.
kang kok jadi kek coklat + ikan...
1 cawan Susu Pekat Manis.
Apa jenama pun tak kisah.
janji susu pekat...
Susu ibu rasanya tak berapa nak menjadi kot.
Kesemua barang itu dikisar sehingga sebati.
kemudian dikukus selama 
45minit..
Sorry gambar kukus tak ada.
Sementara menanti kek itu sejuk
panaskan coklat untuk topping.
Bila dah siap
ikutlah suka hati @ kreativiti memasing
untuk memperindahkan kek anda.

4 comments:

..::SangRatoo::.. said...

TAHNIAH!!! heheheheh

Anum said...

sedapnya

Nazri Razra said...

Huk aloh..,

mana yang nak ngetest nyer,, sedap semacam je aku nampak..

..::SangRatoo::.. said...

bang..lupa aku nak tanye..mana satu cawan air panas? yg masukkan sekali satu cube coklat masak cairkan sekali dlm tu.