~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Wednesday, October 31, 2012

BESAR PUNYA GAMBAR.

Hai... Apa Khabar semua...??
Semoga semuanya sejahtera hendaknya.
Episod kali ini adando nak bercerita tentang
"BESAR PUNYA GAMBAR"
Gambar siapa lagi kalau bukan gambar anak anak adando.

Gambar ini adando buat sewaktu adando balik sg Petani
pada pertengahan bulan Oktober dulu.
So sewaktu pulang menyambut raya aidil Adha tempohari
gambar ini dah siap.
Adando test letak gambar di diruang tamu rumah mertua.
Bukan apa, Klu letak bawah bebudak ni dok usung sana sini.
Teruja gambar depa lebih besar dari diri depa sendiri.
Jadi sebagai langkah keselamatan
adando gantungkan sementara diruang tamu rumah mertua.
Mertua adando pun ingat gambar ni kekal kat situ.
Sorrylah abah & Mak B.long cuma pinjam tempat untuk seketika.
Tapi tak sampai hati pula
sebelum balik ke KL
Adando buatkan lagi gambar ni untuk abah & Mak tengok klu rindu pada cucu cucu dia.
Adando buat untuk semua cucu cucu dia cuma sizenya adando kecilkan.
Buat 1 X 1 kaki aje...
Harganya dalam RM 25.00.
Cucu semua ada 6 orang
Semua sekali RM 150.00 sahaja.

Gambar gambar anak adando ni
Size 2 X 3 kaki.
Memang besar dan harganya cuma RM65 sahaja.
RM65.00 X 3 = RM 195.00.
My First Princess
Very teruja bila gambar ni adando bawa balik.
Sukalah sangat.


Sekarang ni Princess Esya klu ambil gambar taknak senyum
sebab
GIGI SUSU DEPAN DAH TAK ADA....!!!!
ha...ha...ha....
(Nanti adando buat entry dia cabut gigi...)
My Prince ni lagilah
jadi tak keruan.
"Mak aiii..... Besarnya gambar abang..
Tapi kenapa Daddy tak buat gambar BEN 10..??"
Dia ini memang tak habis habis dengan BEN 10.
"Baiklah...Lepas ni daddy buat gambar abang yang pakai baju BEN 10"


My second Princess.
Riang betul tengok gambar dia besar ni.
Berapa kali dia cium.
nasib baik atas kanvas ni
basah kena air liur dia pun boleh lap aje....


Lagi besar gambar dari tuan empunya gambar.
Penuh dinding rumah adando dengan frame gambar ni.

Oklah...
Kepada pembaca yang nak minta tolong adando buatkan gambar berserta frame ni adando boleh tolong.
harga mengikut size yang adando tulis awal awal tu.
kalau nak size yang lagi besar boleh juga.
Tapi harga adando kena tanya kedai tu.
Email gambar yang nak dibuat pada adando.
Dan adando akan emailkan gambar tu pada kedai yang buat tu.
Seminggu sebelum adando pulang Sg Petani adando akan email kedai tu,
Bila balik Sg Petani adando ambil dan bawa balik KL.
Penghantaran sekitar Lembah Kelang adando sendiri yg akan hantar
sebab adando tak nak gambar tu rosak bila sampai ditangan anda.
Boleh aje email adando kalau nak tanya apa apa pasal frame gambar ni.
Menurut sepupu adando yang part time Fotograper
kalau kat KL size yang adando buat ini dalam RM100 lebih.
Iya atau tidak itu adando tak pasti.
tapi kalau berminat email aje adando.
Tolong menolong...
disamping itu boleh juga berjumpa dengan anda nanti...
OK...
ROGER....!!!!!

12 comments:

Anum said...

besornya

NM03 said...

ini namanya frame kanvas. kau igt aku batak ker... hahaha

NM03 said...

kat ngumah aku pun ada kedai leh wat cenggini... kang aku ckp aku dah ada kau tak caya plak

muahahaha

~ ADANDO ~ said...

Anum: Memang besar...kalau boleh lepas ni nak buat size pintu pula...
Letak dekat pintu bilik bebudak ni....

~ ADANDO ~ said...

NM03: Aku ada kata ko BATAK ke...???
kan aku dah tulis atas kanvas....

kalau kat area rumah ko ada kedai buat canggini berapa harganya...???
kalau murah dari apa yang aku dapat nanti aku boleh buat kat situ aje...

Kalau ko dah ada OKlah...X jadi masalah pun kat aku....X jadi kudis pun kat aku kalau ko dah ada.....
MAC HEB....!!!!

e k i n ♥ y u s r i said...

bang,
bile nak balik sg petani tue?
tngu lepas dpt bonus boleh x?
huhuhu

Syida@Mrs K said...

menarik..nanti nak buat saya cari Adando okay..

Ainim SuJu said...

besar punya...hehe.. ni kalo letak gmbr konvo kembar saya ni..mau anak buah suruh buat utk dia jugak..

NM02 said...

kau kan

tak boleh la org lain nak up skit

mula la panas badan

ahai... kan aku ada hahaha, hehehe tu

takkan terasa panas kot

ye la, aku mac heb

orang yang kau selalu kutuk dulu kini dan selamanya

>_<

Sue-Rya Qistina said...

wah..besar sungguh! puas hati kan :)

SangRatoo said...

wow..bosarr..gadang eh..ahaha aku tingin gak nak buek bang..tapi tunggulaa umah sendiri..ado rejeki nanti..aku kirim la kek ekau yo :)

Mohd Azraei said...

boleh tau tak kedai ni kat mana adando.