~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Thursday, January 26, 2012

KATERINA HOTEL IN BATU PAHAT JOHOR

Hello....
Pembaca budiman sekalian.
Kali ini adando nak bercerita tentang hotel KATERINA
yang terletak di Bandar BATU PAHAT Johor.
Adando menginap disini sewaktu outstation tahun lepas
19 hingga 21 Disember 2011.
Inilah dia Hotel Katerina yang adando stay
selama berada di Batu Pahat.
Hotel ini adalah Hotel yang terawal di Batu Pahat.
Ini dia punya Main Lobby.
Agak menarik juga biarpun sudah lama.
Hotel ini mula beroperasi pada 15 November 1998.
2012 - 1998 = 14 tahun sudah usia hotel ini.
Receptionist yang agak lama.
Sewaktu adando sampai Lobby hotel ini kosong sebab
under construction.
Lepas ini sure hotel ini cantik dan indah.
Inilah bilik Adando.
No 707
Biliknya agak luas.
Namun
Agak usang dan uzur.
Maklumlah hotel dah lama. 
TV pun masih guna BODY yang Kembung.
sekarang ni mana mana hotel dah guna Plasma TV.
Katil tempat Adando beradu.
Dan katil ini jugalah saksi malam tu adando di ganggu mahluk halus.
Dah banyak hotel yang adando duduk
ini satu satunya hotel yang adando duduk dan adando diganggu.
Bilik air yang bersih.
Masih mengunakan sabun.

Mungkin ramai yang ingin tahu cerita seram adando sewaktu dihotel ini.
Ceritanya selepas balik dari berjimba jimba di pekan batu pahat bersama rakan rakan yang lain, sampai di hotel jam 2.00pagi,semuanya menuju ke bilik masing masing.Hati adando sewaktu sampai Hotel ini petang tadi dah tak berapa nak sedap, bila masuk bilik yang agak usang dengan wall paper yang dah terkoyak koyak hati adando terasa lain macam sudah.
dan bila malam pula, selepas berjimba adando terasa penat badan.Mata pun dah berat,
so Adando baring dan melelapkan mata, terasa ada bayangan hitam melintas so adando buka mata tapi tak ada apa apa pun..Adando cuba pejamkan mata sekali lagi, Bayangan hitam itu sekali lagi melintas.. Apalagi.. Adando terus menarik selimut (berselubung) masa ini terasa bulu tengkok dan bulu roma adando meremang...
Terasa seolah olah bayangan hitam itu ada dihujung katil.
Cepat cepat adando membuka semula selimut Al-hamdulillah tiada apa apa.
Adando bangun, melihat bilik air tak ada apa apa pun, selepas itu adando pasang TV
dan adando cuba layan cerita di TV, namun mata ni dah berat.. Bila adando terlelap tiba tiba terasa ada sesuatu menghembus muka adando membuatkan adando terjaga kembali.
Jam ketika itu sudah hampir 3.30pagi..
Kali ini adando nekad..untuk terus bertahan menonton TV..tapi akhirnya adando terus terlelap dengan TV terpasang.
Jam 7.30pagi adando tersedar semula...

inilah pengalaman pertama
adando diganggu ketika bermalam di hotel.



***Hotel ini juga ada sejarah bila rakaman video Sex
Chuasoilek (ketika itu dia menteri kesihatan Malaysia) dan Scandal.

12 comments:

Huda said...

batu pahat tempat saya..tapi serius tak pernah tido, nilah baru nengok gambar bilik hotel dari blog awak ni..betul ke kena ganggu? agak seram jugak laa..

aku yg penah kau sakat said...

selalu kau sakat aku kan... skang kau kena kacau... amacam? best tak?

padan muka... hehehehe

eh, baik kau basuh muka ngan air bukit, nnt muka kau mengerutu dek tiupan 'benda' tu... habes la kehenseman kau bang..

hensem kah????

larikkkkk

Kancil 8349 said...

dulu masa belajar selalu tengok hotel nie tapi ndak pernah tidur lagi kat sana...memang seram ceritanya

nana said...

pnah tdo gak tp alhamdulilah x d pape,,mkin best plak adalah,,nk dtg ag adlh,,

Mr.PinGu said...

seram juga sy org BP selalu gak lalau hotel nih

Tom said...

Hey Adando,

Great post! We enjoyed our stay at Katerina Hotel as well! Do check out our post!

Happy travels!

Tom,
2bearbear.com

kayu sugi said...

Aku perna kena macam ko....aku blurrr bila nmpak...hitam lembaga tu

Anis Nazira said...

Hotel paling lama di batu paha hotel garden. Hotel ni kira baru lagi. Tpi setiap hotel pasti ada kisahnya tersendiri. Yela sebab tempat yg dihuni pelbagai manusia kan mana taknya benda benda tu pun ngikut sekali. Sebab sya pun mmg org batu pahat. Hihihi~

Anis Nazira said...

Hotel paling lama di batu paha hotel garden. Hotel ni kira baru lagi. Tpi setiap hotel pasti ada kisahnya tersendiri. Yela sebab tempat yg dihuni pelbagai manusia kan mana taknya benda benda tu pun ngikut sekali. Sebab sya pun mmg org batu pahat. Hihihi~

MR JAME said...



Do you need an urgent loan we offer worldwide loan to who in need of loan the business opportunity you having being looking for is here again. email us now at: mrwilliam751@gmail.com
LOAN APPLICATION FORM
1) Full Name:
2) Gender:
3) Loan Amount Needed:.
4) Loan Duration:
5) Country:
6) Home Address:
7) Mobile Number:
8)Monthly Income:
9)Occupation:
)Which did you here about us.

Best Regards.

MR JAME said...


Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
loan at 3% interest rate, Contact us via email:
fardshah00@gmail.com

(1) Full Name
(2) Full Address
(3) Country
(4) Age
(5) Occupation
(6) Tell phone number
(7) Sex:
(8) Loan Amount needed:
(9) Loan Duration

Email us at: fardshah00@gmail.com

MR JAME said...

FAST APPROVE LOAN FINANCIAL APPLY NOW





Hello, Do you need a loan from The most trusted and reliable company
in the world? if yes then contact us now for we offer loan to all
categories of seekers be it companies or for staff usage. We offer
loan at 3% interest rate, Contact us via email:
fardshah00@gmail.com

(1) Full Name
(2) Full Address
(3) Country
(4) Age
(5) Occupation
(6) Tell phone number
(7) Sex:
(8) Loan Amount needed:
(9) Loan Duration

Email us at: fardshah00@gmail.com