~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Wednesday, June 27, 2012

BERCUTI BERSAMA KELUARGA - PART 03

Hai semua,
Agak lewat sikit adando masukkan entry
"BERCUTI BERSAMA KELUARGA - PART 03" ni.
Maklum ajelah BZ sedikit.
Pada hari yang sama selepas ke Ladang Boh Tea
perjalanan di teruskan lagi.
Sapa yang tak baca part 02
V
V
V
v
Dari Ladang Teh pada sebelah pagi / tengahari
sebelah petang kami ke
"TAMAN AGRO TOURISM"
Terletak di Brincang.
Di Taman agro ini terdapat
Strawberry Farm, Bunga Bungaan dan sayur sayuran.
Taman agro ini memang luas dan dibina di lereng bukit.
so kena menapak menaiki anak anak tangga yang disediakan.
Di permulaan akan berjumpa dengan bunga bungaan.
pertengahan pula ada pokok Kaktus.
Memang cantik Kaktus disini.
Selepas melihat keunikan kektus yang pelbagai rupa dan size
anda boleh juga menyaksikan tanaman sayuran sayuran.
salad hijau dan merah ada.
Sayuran ini ditanam mengunakan teknik Hidroponik.
Pose berlatar belakangkan sayuran salad.
pelapis pelapis kerabat adando sedang bergambar.
dan diatas sekali
barulah berjumpa dengan Cik Strawberry.
Budak2 ni dah teruja melihat strawberry.
Diladang strawberry ni kita boleh memetik strawberry.
Caj yg dikenakan RM25.00 untuk setengah kilo.
Layan gambar gambar dan aksi si pemetik strawberry
v
v
v
Aliya sedang memetik buah strawberry.
Jazmina pun sama juga.
Adik kepada Aliya ni.

Asyraf (abang kepada Aliya Dan Mina)

Princess E'sya juga tak lepaskan peluang.

Si Ben 10 Airiel.
Petik buah strawberry juga...

Aikk... Ayung pun sama...
Ayung pun teringin juga.

Inilah hasil strawberry yang di petik.
Dah petik buah,
bergambar pula pada Strawberry frame.

Adando dan Wife.
ni sebab anak anak yang suruh.
layan ajelah...

Kat atas tu juga terdapat tempat rilex.
Ada juga permainan mesin ni.
Apalagi beudak budak ni.
Terutama anak anak adando
Pantang nampak benda ni...
Kalau pu Shoping Complex pun sibuk juga nak naik benda alah ni.
Aksi Princess E'sya...
Layan aje Si ben 10 airiel ni...
Princess eryna pun sama juga.
Dua beradik Aliya & Jazmina.
Ni anak bongsu ayung (My Sister)
Ayuni.
My beloved wife menemankan Si Ben 10 Airiel.

Ben 10 Airiel dengan Princess Eryna.

Ini yang last...
so posing ramai ramai...

Salad yang ditanam melalui kaedah Hidroponik.

My Beloved wife.
Berposing berlatar belakangkan salad.
Princess E'sya ni pantang berposing.
ini pula Si ben 10 airiel.
Tetap nak pose juga.
Belakang tu pokok Strawberry.
Alalalalala my Hero Ben 10.
Ni Si Bongsu,
Aida Eryna Qaireen.
Aksi aksi anak anak Adando.
Suka tengok diaorang ni gembira.
Happy Famili.
Kesemua ni kesayangan daddy.

Ini pula Princess E'sya
bersama Bunga bunga Segar.
Lama juga berada ditaman Agro ini.
Hampir 2 jam berjalan.
Sebelum balik masing masing makan
Strawberry salut Coklat
Jemput makan semua....
Tengok aksi aksi Princess E'sya menikmati
Strawberry salut Coklat.

Dari Taman Agro
kami ke taman Agro Al - Mashoor
terletak di kampung Taman Sedia.
Disini adando beli JEM Strawberry.
Keunikan kampung Taman Sedia ini ialah
satu satunya penempatan kaum melayu.
dan disini Jem Strawberry buatan Melayu.
Jadi tidak diragui sangat akan tahap halal dan cara memproses strawberry.
Pose di pintu masuk kedai Al-mashoor.
Selepas menghabiskan masa di diagro Al-mashoor selama 45 minit.
kami pun bergerak balik ke Hotel Equatorial.
Jam di tangan hampir 7.00pm
Kedingin dah mula dirasai.
memandangkan pada sebelah malam kami semua bersepakat untuk lepak hotel
atas sebab keletihan jadi kami
singgah di Pasar malam Brincang untuk membeli makanan.

Pasar malam brincang ini setiap malam.
pelbagai barang dan souvenir serta macam macam makanan ada disini.
(Adando tak ambil gambar coz masa tu bateri camera dah habis)

Selepas mendapat apa yang diinginkan di pasar malam brincang
kami terus pulang ke Hotel dan berehat.
Lagipun esok kami dah nak berangkat ke Taiping Pula.
Destinasi seterusnya adalah Taiping Perak.

Tunggu next entry dari adando.

2 comments:

SangRatoo said...

nak stroooberrriiiiiiii..strooooberiii kokonggg..heheheeheh

Cinta Misteri said...

Bestkan kalau dpn umah ada byk bunga cantik2 mcm tu.,

*nk pindah duk cameron lah