~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Monday, January 9, 2012

BARANGAN SEKOLAH AIDA SYADIENA ILLIESYA.

Hai...
Salam semua.
Kali ini adando nak cerita tentang barangan sekolah my daughter
Aida Syadiena Illiesya Usia 6 tahun.
Princess Illiesya masih bersekolah di Sekolah yang lama.
Tadika Q~dess.
Seperti yang telah adando maklumkan
Princess Illiesya yang excited dengan Karaktor Carton
Disney PRINCESS.
so
Kalau boleh semua barangan sekolahnya
nak ada gambar karektor Princess.
Beg sekolah.
Punyalah susah nak dapatkan beg sekolah ini.
ada cerita sebalik beg ini.
Beli beg ni di Sungai Petani Kedah.
Pusing satu Sungai Petani cari beg sekolah dia.
Bila dah jumpa beg ada sahaja yang tak kena.
Bilangan Princess tak cukuplah, warna beg tak pink.
size beg besar dan macam macam lagi.
Aduhhhh...!!!
Naik angin juga adando masa tu
tapi Tak sampai hati pula
bila hajat Princess Illiesya tak kesampaian.
Nak tak nak ikutkan jugalah kehendak dia.
Layan aje...!!!
Ini dia punya
STATIONERY.
Bekas pensil,
Pembaris, pemadam, pensil, pengasah pensil dan pen
semuanya Princess.
Pensil kesayangan princess Illiesya.
Ini Stationery set.
Adando beli untuk stok.
Magic colour.
Princess juga.
Pencils Colour Princess juga.
Princess Illiesya tak berapa suka sangat
sebab
Jumlah Karektor Princess tu ada 3 orang sahaja.
sebab biasanya ada 5 orang.
Princess Snow White dan Princess Jasmine tak ada.
Beg mengaji Iqra.
pun nak karaktor Princess.
sewaktu sibuk cari beg sekolah
Princess Illiesya boleh pula nampak
beg ini.
Kesemua barangan sekolah Princess Illiesya.
Serba serba nak Princess.
Nasib Baik Uniform sekolah
dia tak minta Princess juga.
Ini kasut sekolah.
Kasut sekolah ini aje yang bukan Princess
kasut sekolah BARBIE.
Sebab tak jumpa yang Princess.
Tapi sudah janji dengan Princess Illiesya.
Kalau jumpa Kasut Princess nanti kita beli.

Ini baru anak sulong aku yang sekolah.
Tahun depan apabila si Ben 10 Aidid
sekolah peninglah pula kepala
adando bila dia nak juga barang barang BEN 10.
tahun ni pun dia dah minta.
Tapi Adando kata
"Abang belum sekolah,
jadi tak perlu beli barang barang sekolah lagi"

4 comments:

Anum said...

ala cutenya

Nazri Razra said...

Uiii... serba pink. Kelazzz. nasib baik kasut tak pink. Hehehhee

chinta... said...

hohoho..kuat tol pengaruh princes tu kan..semua nak ada gambar princes..hehheh..cute je kakak...;)

..::SangRatoo::.. said...

hehehheeh..budak zaman sekarang gitulah~..tunggu si kecik plak watak apa die nak nanti.