~ SAHABAT SAHABAT BLOGGER ~

There was an error in this gadget

IKLAN SEBENTAR

Friday, September 14, 2012

IMPIAN TERCAPAI.....

Hai semua.
Masih ingat tak entry adando yang berangan angan
nak make over
Kediaman adando.
Mana yang terlepas baca boleh aje
tengok dekat link dibawah ni
v
v
v


Kalau nak tengok deco rumah adando yang lama,
anggaran dalan 5 tahun yang lepas.
klik dekat link dibawah
v
v
v
v

Al-hamdulillah...
Angan angan dan Impian adando untuk make over rumah berjaya.
Kata orang sebelum apa apa kita perlu ada angan angan dulu
Insyaallah...Allah akan menunaikan
tapi kita perlu juga ada daya usaha.

Biarpun adando tidak mengikut 100% akan gambar idaman adando
sebab adando rasa
Rumah kita so mesti citarasa kita sendiri.
Menghias rumah juga adalah luahan kreativiti sendiri.
dan
disini adalah hasil usaha dan kreativiti adando dan isteri.
inilah Ruang tamu utama adando yang baru.
Dulu dinding berwarna oren dan meroon
tapi kini adando telah mengecat warna putih bersih.
Ruang santai & menonton adando bersama famili.
Dulu ruang ini adando biarkan kosong
tapi memandangkan Sofa baru adando warna putih
dan anak anak adando masih kecil
jadi untuk menyelamatkan sofa putih tu
adando buatkan satu ruang khas
untuk adando bersantai bersama famili.
Dan Al-hamdulillah
anak anak adando tak main @ makan
diruang utama tetamu.
Adando rasa ruang santai adando ni masih nampak kosong.
perlu ada sedikit lagi sentuhan
tapi idea adando belum ada lagi.
Insyaallah... sedikit masa lagi kot... (ha...ha...ha...)

Putih - Merah - Hitam
adalah main color.
Carpet warna merah & Hitam
membangkitkan seri ruang tamu utama adando.
Carpet ini adando beli di Tesco.

Sofa 3 seater.

Sofa 2 seater.
Set sofa ni adando beli di


Berapa harganya tak payahlah adando cakap.
cuma adando boleh kata
harga masih mampu untuk dimiliki oleh kita yang sederhana ni.

Candle Stand ni adalah pemberian dari Bapa mertua adando.
Adando letak di atas meja makan.
So
adando dan isteri selalu
CANDLE LIT DINNER
tak perlu nak ke restaurant mewah...
Ha...ha...ha.....
Masih ada lagi yang adando akan ubah.
Cabinet TV tu lama,
Adando nak letak TV di Wall
Dan beli kayu untuk mengantikan cabinet tu.
Cuma tak berkesempatan untuk ke Ikea lagi.

Seminggu sebelum Raya adando buat semua ini.
Al-hamdulillah
Raya 2012 ni adando dapat merasai ruang tamu yang baru.














12 comments:

Haryati Faizal said...

cantiklah sofa bling2 tu... dan cantik gak deco2 yg adando n wife buat...

fairus said...

WALAWEI.. CANTIK.. CANTIK.. :)

Mira Adzlia said...

cantiknyer

:: Mrs.Eady :: said...

cantik!!!!

~ ADANDO ~ said...

haryati.... Sofa biasa biasa aje..
Tq...

~ ADANDO ~ said...

fairus, Tima kasih.. Masih ada kekurangan lagi ni...

~ ADANDO ~ said...

mira... Tima kasih...

~ ADANDO ~ said...

mrs.Eady... Tima kasih... Klu nk minta tolong adando deco rumah boleh juga...ha...ha...ha.....

Nazri Razra said...

Lawa rumah. Deco rumah aku lak bley?

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

~ ADANDO ~ said...

Nazri, Bolehhh.... Asal kena dengan caranya... ha...ha...ha....

Pinkbubblegumprincess said...

cantik!!! love how u decorate it ur living room dear..